Incendiu în club Colectiv! Filmul evenimentelor

Ultima actualizare:

    Totul a izbucnit de la un foc de artificiifoto: Facebook
Totul a izbucnit de la un foc de artificiifoto: Facebook

O tragedie înfiorătoare a zguduit întreaga țară în noaptea de vineri (30 octombrie) spre sâmbătă (31 octombrie). Nu mai puțin de 30 de persoane au murit în urma izbucnirii unui incendiu la Club Colectiv din Capitală. Numai 146 de persoane au supraviețuit, iar în prezent se zbat între viață și moarte, internate la mai multe spitale din București.

Accidentul i-a marcat pe viață pe toți cei prezenți, dar și pe familiile și prietenii lor. Întreaga populație a României a fost cutremurată de drama produsă la clubul Colectiv din București. Imaginile și mărturiile șocante de la fața locului par a fi scoase din filmele de groază, însă, din păcate, sunt cât se poate de reale. Iată filmul unui incendiu în club Colectiv care a împânzit presa românească, dar și pe cea internațională.

Incendiu violent într-un club din centrul Bucureştiului. 29 de morţi

„Un incendiu devastator a îndoliat Capitala. Vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie) a fost o noapte de groază marca Halloween în adevăratul sens al cuvântului. 27 de oameni au pierit după ce un foc năprasnic a mistuit un club situat în fosta fabrică „Pionierul” din sectorul 4”. Acestea au fost primele informații care au ieșit la iveală imediat după izbucnirea unui incendiu în club Colectiv. Duminică dimeanţă (1 noiembrie), alte două persoane, una internată la Spitalul de Arşi, alta la Spitalul Bagdasar-Arseni, au murit. Aproximativ 500 de tineri se aflau în local, însă ceea ce trebuia să fie o megapetrecere s-a sfârșit tragic.

Incendiu în Club Colectiv. Ultimele imagini din «clubul groazei»

Tineri și persoane de toate vârstele se distrau pe muzica unui concert ce urma să le fie fatal. Mulți dintre ei se bucurau de spectacolul de lumini atunci când a început totul. Organizatorii evenimentului promiteau un show excepțional, însă scânteile provenite de la o serie de artificii de genul celor pentru torturile aniversare au stârnit un adevărat incendiu în Club Colectiv, București. Ultimele fotografii arată cum tinerii încă se distrau cu numai câteva secunde înainte ca flăcările să cuprindă întregul local.

Mărturii şocante de la tragedia din club: „Arătau ca nişte zombie”

Odată ce a fost sesizat incendiul, persoanele din interiorul clubului au format o adevărată busculadă pentru a scăpa de pericol. S-au călcat în picioare și nu au mai ținut cont deloc de ceilalți în încercarea de a se salva pe ei înșiși. Persoanele care au fost prezente la fața locului au descris, cu greu, imaginile îngrozitoare de la acel incendiu în club Colectiv.

Wilmark se afla lângă club în momentul incediului: "Cadavre peste tot"

Printre victime s-au aflat și personalități cunoscute ale showbiz-ului românesc. Wilmark se afla și el în zonă atunci când a avut loc nefericitul accident, și chiar dacă se afla într-un club separat, a sesizat fumul negru care ieșea din clădire și a venit să vadă ce se întâmplă. Acestuia nu i-a venit să creadă când a realizat că este vorba despre izbucnirea unui incendiu la club Colectiv.

Listele răniţilor ajunşi la spitalele din Bucureşti

Wilmark a văzut și cum medicii făceau tot posibilul pentru a salva victimele. Persoane arse, acoperite cu tăciune și în stare foarte gravă erau transportate pe tărgi, în ambulanțe și spre spitalele din București. La scurt timp după centralizarea datelor câtorva dintre răniți, pe rețelele sociale au apărut și liste cu numele acestora.

Jurnalistă Pro TV, rănită în urma incendiului din Club Colectiv

Printre cei răniți în urma groaznicului incendiu la Club Colectiv se afla și o jurnalistă a postului de televiziune Pro TV. Teodora Maftei, în vârstă de numai 23 de ani, suferise intervenții medicale cu puțin timp înainte de producerea tragediei. Medicii o sfătuiseră să nu iasă în cluburi, însă tânăra nu i-a ascultat.

Adi Despot se afla în club în momentul incendiului. Cum se simte

Printre persoanele prezente la fața locului a fost și solistul trupei Vița de Vie, Adi Despot. Mai mulți prieteni, dar și fani ai formației,  s-au alarmat pe rețelele sociale încercând dea de el. În cele din urmă, pe pagina lui de Facebook s-au dat primele detalii despre starea artistului.

Chitaristul trupei care concerta în Club Colectiv a murit

La momentul izbucnirii unui incendiu imens la club Colectiv, în Capitală, în interiorul localului se desfășura un concert susținut de trupa Goodbye to Gravity. Chitaristul formației, Vlad Țelea, nu a scăpat cu viață în urma incidentului.

Incendiu în Club Colectiv: Solistul trupei este în stare foarte gravă

Chiar dacă toți ceilalți membri au supraviețuit, aceștia au suferit răni grave. Starea de sănătate a solistului Andrei Găluț nu este stabilă, cântărețul se zbate între viață și moarte iar medicii fac tot posiblul pentru a-l ssalva.

Ozana Barabancea, reacție halucinantă după incendiul din Club Colectiv

După ce au aflat despre cele întâmplate, mai multe vedete autohtone au făcut declarații publice despre groaznicul incendiu din club Colectiv. Acesta este și cazul Ozanei Barabancea, care a uimit întregul popor cu declarațiile incredibile cum că „Satana este peste tot”.

Gestul făcut de Delia, după tragedia de la Club Colectiv

Pe de altă parte, cunoscuta cântăreață Delia a făcut un gest normal, dar pe care unii nu l-ar fi făcut. Din respect pentru familiile îndurerate ale persoanelor decedate în urma izbucnirii unui incendiu în Club Colectiv, solista și-a anulat toate concertele din perioada imediat următoare.

Klaus Iohannis a stat de vorbă cu răniţii de la Floreasca

A doua zi, sâmbătă dimineață (31 octombrie) și președintele Klaus Iohannis a făcut un gest de apreciat. Acesta a fost la locul tragediei unde a lăsat un buchet de flori și a păstrat un moment de reculegere pentru persoanele decedate.

Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la Club Colectiv

Klaus Iohannis nu a uitat nici de cei care au supraviețuit în urma acestui incendiu în Club Colectiv. Președintele a fost și la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a discutat cu mai multe victime și cu membrii familiilor lor.

Aici puteți dona sânge pentru cei răniți în incendiul din club Colectiv

Surse medicale oficiale au anunțat că este nevoie de sânge pentru tratarea celor răniți. Aceștia au făcut un apel către întreaga populație a Capitalei, îndemnându-i să meargă la anumite centre medicale pentru a dona sânge.

Ce trebuie să știi dacă vrei să donezi sânge pentru tragedia din club

Totuși, deși sute, poate chiar mii de oameni își doresc să îi ajute pe cei răniți în incendiu în Club Colectiv, nu oricine poate dona sânge. Există o listă ce conține numeroase condiții pe care donatorii trebuie să le îndeplinească.

Patronii clubului Colectiv au refuzat să dea bani pentru antifonare

Imediat după izbucnirea tragicului incendiu, mai mulți martori au început să povestească cum a început totul. Focul a cuprins mai întâi tavanul, iar apoi a coborât pe unul dintre stâlpii antifonați. Ulterior, s-a aflat faptul că proprietarii clubului ar fi refuzat să plătească pentru materialele ignifuge, acesta fiind și motivul pentru care flăcările s-au răspândit în mai puțin de un minut.

Incendiu în Club Colectiv: Cercetări pentru omor calificat

După ce au fost făcute aceste descoperiri și după ce a fost aflată cauza izbucnirii unui incendiu la Club Colectiv, Parchetul Tribunalului București a deschis o anchetă. Procurorul de caz a declarat că a fost începută urmărirea penală în rem pentru fapte de omor calificat și distrugere calificată.

Gestul făcut de Primăria Capitalei pentru victimele incendiului

Nici Primăria Capitalei nu a rămas indiferentă față de tragedie. Municipalitatea a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va oferi locuri de veci și va acoperi cheltuielile de înmormântare pentru familiile persoanelor decedate.

Trei zile de doliu național pentru victimele tragediei din club

Toate aceste hotărâri au fost completate de o ședință de urgență la Guvern, pentru decretarea a trei zile de doliu național în onoarea persoanelor care au trecut în neființă. Deși hotărârea nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, aceasta a fost, deja, comunicată populației.

Balurile liceelor, anulate după tragedia din Club Colectiv

Printre autoritățile care au luat măsuri după izbucnirea unui incendiu la Club Colectiv se află și Inspectatorul Școlar. Acesta a anunțat că toate balurile care ar fi urmat să fie organizate în cluburile din București au fost anulate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net