Iată calul de 450.000 de euro!

Ultima actualizare:

Poarta se deschide! Uşor de recunoscut, elegantă, cu gabaritul perfect format şi ochii expresivi, Siker îşi face apariţia. Jocheul are la dispoziţie câteva minute pentru a impresiona juriul. Îmbrăcată în frac şi joben, jocheul Selina Alexandrescu salută graţios membrii juriului, în timp ce defilează pe muzică clasică. Cu o coamă mătăsoasă, ce atârnă pe spatele puternic şi musculos, Siker are o postură demnă de o regină. E o armonie deplină între cal şi jocheul care-l struneşte. Siker se deplasează cu graţie de-a lungul hipodromului, face piruete, galopează în diagonală.

Când Selina grăbeşte ritmul strângând hamurile, copitele iepei aruncă cu putere pământul proaspăt nivelat, semn că a înţeles comanda stăpânei. La final, ropote de aplauze, bliţurile aparatelor nu contenesc să surprindă momentele memorabile. Ele sunt campioanele balcanice de anul acesta, şi la fiecare competiţie fac un adevărat spectacol. Selina se antrenează cu Siker de cinci ani, însă de un an iapa este în totalitate a ei şi participă cu ea la competiţii. „Siker este o iapă foarte cuminte, prietenoasă, muncitoare şi conştiincioasă. O simţi că e în echipă cu tine şi, în momentul în care mergem la un concurs, îmi dă încredere”, ne-a declarat sportiva.

Siker are 12 ani şi este adusă din Ungaria, fiind un cal din rasa „sport unguresc”. Datorită performanţelor obţinute, valoarea ei a crescut considerabil. Anul acesta, la un concurs ecvestru, un cumpărător turc a oferit pe iapa campioană o sumă exorbitantă: 450.000 euro. Cu aceşti bani îţi poţi cumpăra două maşini Ferarri 458 (210.000 de euro bucata) sau 69 de autoturisme Logan Ambiance (6.500 de euro bucata). Siker este calul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” şi nu este de vînzare. Doritorii se pot consola admirându-l la concursuri, cu puţin noroc pot pleca acasă şi cu o amintire palpabilă sau cu ”traista” plină de fotografii. Selina se antrenează cu Siker şase zile pe săptămâna. Iapa are parte de un tratament preferenţial, întreţinerea  ei ridicându-se la câteva mii de euro pe an.

„Este un cal special şi are parte de multă atenţie. Primeşte mâncare specială, granulată adusă tocmai din Germania şi Olanda, vitamine pentru tonus, glucozamină, suplimente pentru articulaţii, i se fac masaje, exerciţii de întindere şi chiar acupunctură”, ne-a declarat Selina. Pentru 2012 , Selina şi Merkur Casino Siker au planuri măreţe. Vor merge peste hotare la concursurile internaţionale ecvestre şi vor un nou titlu la Balcaniadă.

Selina-Siker, un cuplu medaliat

Selina face echitaţie de 10 ani, iar de doi ani este şi antrenoare la clubul de echitaţie Steaua. A avut peste 20 de cai şi spune că cel mai bun profesor în acest sport este calul. Anul acesta perechea Selina-Siker a câştigat: Cupa Federaţiei, Cupa României, Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, două Grand prix-uri şi aurul la Balcaniadă.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net