I se redeschid dosarele lui Bercea Mondial?

Ultima actualizare:

    Bercea Mondial
Bercea Mondial

CSM a decis marţi să solicite procurorului general să verifice patru dosare în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul lui Bercea Mondial, transmite Mediafax.

Potrivit vicepreşedintelui consiliului, George Muscalu, într-unul dintre cele patru dosare, vizând infracţiuni de spălarea banilor, procurorul de caz a dispus NUP, motivând că într-un alt dosar se dispusese aceeaşi soluţie şi că există similitudini, însă cauza privea alte societăţi şi alte conturi.

Cele patru dosare fac parte dintr-un total de 28 de dosare verificate, trei dintre ele având ca obiect infracţiuni economice, respectiv de spălare a banilor, iar celălalt - infracţiuni de corupţie.

În acest ultim caz este vorba despre modul în care Bercea Mondial a obţinut permisul de conducere, la începutul anilor '90, în condiţiile în care nu ştie să scrie şi să citească.

La 9 iulie, judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

Secţia de procurori a Consiliului superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, în 17 iulie, Inspecţia Judiciară cu privire la soluţiile date în dosarule în care a fost implicat Bercea Mondial, începând din 2006.

În 23 iulie, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus efectuarea unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care a fost cercetat Bercea Mondial şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net