I-au furat banii în timp ce-şi dădea ultima suflare! Maria (15 ani), ucisă de un şofer beat şi fără permis, avea în mână 210 lei, ajutorul social al bunicului

Ultima actualizare:

    Un şofer beat şi fără permis a ucis-o pe Maria (15 ani)Foto: Andrei Balaban
Un şofer beat şi fără permis a ucis-o pe Maria (15 ani)Foto: Andrei Balaban

Imagini oripilante, miercuri, pe o stradă din Zorleni, Vaslui. O fată de 15 ani zăcea pe marginea drumului după ce fusese lovită de un şmecher cu BMW. În timp ce fata îşi dădea ultima suflare, martorii s-au năpustit ca nişte hiene asupra ei şi i-au furat banii pe care îi ţinea în mână: 210 lei. Erau banii cu care familia trebuia să supravieţuiască o lună.

Maria (15 ani) era un copil modest, cuminte şi conştiincios. Când s-a întors miercuri de la şocală, bunicul a rugat-o să meargă la Primărie să îi ridice ajutorul social, până când el pregăteşte mâncarea. “A mâncat două plăcinte şi a plecat. Când am terminat mâncarea am aşteptat-o să intre pe poartă, dar a venit un consătean şi mi-a spus că a dat o maşină peste ea şi că e moartă. Am alergat într-un suflet până la locul accidentului. Sărăcuţa de ea… zăcea plină de sânge într-un şanţ. Nici cizmuliţele nu le mai avea în picioare…”, a spus, printre lacrimi, bătrânul.

Maria avea în mână 210 lei, ajutorul social al bunicului
Maria avea în mână 210 lei, ajutorul social al bunicului

Omul a rămas şocat să vadă că micuţa mai avea în mână doar 5 lei, din cei 210 lei pe care îi ridicase de la Primărie. “Nu este o sumă foarte mare pentru unii, dar pentru noi era o avere, căci suntem vai de capul nostru. Am mai găsit doar 5 lei din toţi banii care-i avea asupra ei. Ce oameni sunt ăia care au furat de la un copil sărman? Am auzit prin sat că a venit cineva la magazin cu o bancnotă de 100 lei plină de sânge. Nu ştiu dacă e adevărat!”, a spus bunicul Mariei, care nu vrea să facă plângere la Poliţie. În schimb, în cazul şoferului care a provocat tragedia, bătrânul vrea să se facă dreptate. „Ştiu că orice pedeapsă i-ar da, Maria nu se mai întoarce acasă. Măcar să stea la închisoare şi să nu mai omoare pe nimeni”, a mai spus bunicul Mariei. La şcoala unde învăţa Maria, a fost, joi, doliu. Cu ochii în lacrimi, colegii din clasa a VII-a s-au strâns în jurul băncii acesteia, au pus flori şi au aprins lumânări. Ieri a ajuns acasă din Italia şi mama fetei, pentru a-şi înmormânta copila. Impresionat de tragedie, un român stabilit în Anglia a trimis familiei bani pentru înmormântarea Mariei care va avea loc astăzi. 

Click! spune

Accidentul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 13.00, când Bogdan Bonciu, un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, a pierdut controlul bolidului BMW cu care gonea prin localitate şi a lovit-o în plin pe Maria, care mergea pe marginea drumului. Vitezomanul nu poseda permis auto şi avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Şoferul, beat şi fără permis

Bogdan Bonciu (26 de ani)
Bogdan Bonciu (26 de ani)

Şoferul criminal, Bogdan Bonciu (26 de ani) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui autoturism fără a deţine permis auto, conducerea sub influenţa alcoolului, dar şi vătămare corporală din culpă. Bogdan Bonciu este un client vechi de-al poliţiştilor. În 2013, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a atacat cu săbii şi bâte o familie de romi care venise să se distreze la un club din Bârlad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net