Guvernul modifică bugetul. Cine va primi și cine va pierde bani la rectificare

Ultima actualizare:

    Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

Executivul discută azi modificarea bugetului țării. Sume importante de bani vor fi luate de la proiectele de investiții și distribuite către plăți urgente pe care ministerele le au de efectuat, în special pentru salarii. Iată cine primește mai mulți bani și cine pierde sume importante!

Proiectele de infrastructură ale Ministerului Transporturilor au fost puse pe plan secund, după ce Guvernul a plănuit să reducă bugetul acestui minister cu 6,25 de miliarde de lei. Rectificarea bugetară din această lună prevede o scădere cu 1,94 de miliarde de lei a fondurilor puse la dispoziția Ministerului Dezvoltării. Se iau bani de la Comunicații (303 milioane de lei) și de la Educație (25 de milioane de lei) și vor fi direcționați către Ministerul de Finanțe (4,47 de miliarde de lei), Ministerul Agriculturii (1,5 miliarde de lei) și Ministerul Apărării (1,4 miliarde de lei). Bani în plus vor fi alocați și Ministerului Afacerilor Interne (1,16 miliarde de lei), Ministerului Justiției (357 de milioane de lei), SRI (298,9 milioane de lei) și Ministerului Sănătății (207 milioane de lei).

Specialiștii în economie susțin că e vorba de o rectificare bugetară negativă. Veniturile și cheltuielile bugetare sunt în scădere, însă deficitul bugetar crește la 978,8 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net