Guvernul alocă 1,35% din PIB pentru Apărare, deși Dragnea a promis 2%

Ultima actualizare:

    Bugetul Ministerului Apărării este sub valoarea promisă de Dragnea lui Trump
Bugetul Ministerului Apărării este sub valoarea promisă de Dragnea lui Trump

Proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor arată cum PSD își încalcă o nouă promisiune electorală. In proiectul de buget pe 2017, Guvernul a alocat doar 1,35% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale. Aceasta în ciuda faptului că presedintele PSD a spus în mai multe randuri, că Guvernul se angajeaza, în cadrul NATO, să aloce 2% din PIB arată hot.news.ro.

Deși a fost la întronarea noului președinte al SUA, Donald Trump, Dragnea și s-a grozăvit cu masa luată împreună, i-a și servit o minciună. România nu respectă cererea lui Trump de a asigura 2%din Produsul Intern Brut (PIB)pentru Apărare.

"Actualul guvern de la Bucuresti va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare" afirma Dragnea într-o postare pe o rețea de socializare, făcută chiar din America.

Potrivit proiectului de buget pe 2017, Ministerul Apărării Naționale are alocat un buget de 11,02 miliarde lei, mai mic cu 2,2% si echivalent cu 1,35% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru acest an, desi PSD s-a angajat sa aloce 2% din PIB in acest an.

"Eu vă spun care este punctul de vedere oficial al PSD, al carui președinte sunt. Noi am avut o asumare clară a obiectivului de 2% din PIB pentru Aparare, este o asumare oficială pe care am exprimat-o in mai multe rânduri și la care nu renunțăm. Nu avem în intenție o dezvoltare a relațiilor cu Rusia, ci, dimpotrivă, o dezvoltare a relațiilor noastre cu Statele Unite, cu parteneri din NATO si cu cei din UE",se grozăvea Liviu Dragnea, la Antena 3 în noiembrie 2016, înainte de alegerile parlamentare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net