Gura Humorului, printre cele mai frumoase orăşele din Europa

Ultima actualizare:

    Mănăstirea Voroneţ, vestită pentru nuanţa  de albastru, e recunoscută în întreaga lumeFoto: Acomo.ro
Mănăstirea Voroneţ, vestită pentru nuanţa de albastru, e recunoscută în întreaga lumeFoto: Acomo.ro

În sfârşit, un clasament care ne face cinste! Gura Humorului, localitate din nordul-estul României, a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase oraşe din din Europa.

Japanese Association of Travel Agents (JATA) le-a solicitat agenţilor de turism din Japonia să elaboreze o listă cu 30 de oraşe mici şi sate atractive din Europa, pe care plănuieşte să le promoveze în rândul turiştilor niponi, potrivit Mediafax. Printre acestea se numără, potrivit clasamentului, şi Gura Humorului din România. Printre cele mai renumite atracţii turistice ale zonei sunt Mănăstirea Voroneţ, supranumită şi Capela Sixtină a Estului, şi Muzeul Bucovinean.

Din 2005, Gura Humorului e staţiune turistică de interes naţional, după ce în zonă s-au investit bani europeni, circa 37 de milioane €. Nici pasionaţii de schi nu se plictisesc aici. Există pârtia de schi Şoimul, dotată cu instalaţie nocturnă şi telescaun.

Clasamentul în care apare şi statiunea din Bucovina a fost realizat în baza opţiunilor exprimate de 300 de agenţii de turism din Japonia.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net