Gigi Becali nu iese încă din închisoare. Tribunalul a amânat pronunţarea

Ultima actualizare:

    Gigi Becali trebuie să aştepte până la 3 aprilie pentru a afla dacă e liberFoto Cotidianul.ro
Gigi Becali trebuie să aştepte până la 3 aprilie pentru a afla dacă e liberFoto Cotidianul.ro

Gigi Becali va afla în 3 aprilie dacă va fi eliberat condiționat, așa cum a decis Judecătoria Medgidia. Tribunalul Constanța a amânat pentru acea dată pronunțarea în cazul contestației formulate de procurorii DNA.

Tribunalul Constanța a judecat, marţi, contestația înaintată de către procurorii anticorupție împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia care a admis, în 6 martie, solicitarea lui Gigi Becali de eliberare condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă. Instanța a amânat pronunțarea în acest caz pentru 3 aprilie.

Gigi Becali a fost prezent, marți, la Tribunalul Constanța, unde a declarat că mulţumeşte magistraţilor că l-au condamnat pentru că perioada de detenţie a fost cea mai folositoare din viaţa sa.

"Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine şi am învăţat ce înseamnă mântuirea în închisoare", a spus Becali.

Dosarul de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali a fost luat în discuţie de un complet al Judecătoriei Medgidia, după ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea condiționată din penitenciar, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că omul de afaceri întrunește condițiile pentru a fi pus în libertate.

Gigi Becali vrea să se retragă din viaţa publică

Aflat într-o permisie de cinci zile, Gigi Becali a participat, duminică, la slujba de la biserica din Pipera şi a declarat că echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comercială ce "va câştiga bani", sumele obţinute astfel urmând a fi folosite în acţiuni caritabile.

"Viaţa mea s-a şters, am şters toul cu buretele şi am început o nouă viaţă care se numeşte Gheorghe Becali. Îl caut pe Hristos, mă duc după Hristos oriunde este el. Îi caut pe cei bolnavi, pe cei săraci, pe cei dezbrăcaţi, pe cei însetaţi, pe cei din temniţă şi pe cei din spitale. Toată averea mea o dau lui Hristos. Mi-e ruşine de ceea ce făceam eu. (...) Dacă mă interesează mântuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu mă mai interesează. Pentru mine, Steaua va fi o societate comercială, care va câştiga bani, bani pe care, la rândul meu, îi iau şi îi dau... Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o să fac lucruri bune", a declarat Becali.

Gigi Becali, trei ani şi şase luni în dosarul "Valiza"

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse. Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, în 4 iulie 2014, să îi fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, în condiţiile în care condamnarea dată în dosarul "Valiza" nu mai este incriminată de noul Cod penal, dar și această solicitare a fost respinsă de către instanță.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărți, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" și "Becali şi Steaua", iar în februarie 2015 a anunțat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cărțile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net