George Maior: „Nu suntem scutiţi de pericolul terorist!”

Ultima actualizare:

    George Maior
George Maior

Fostul director SRI George Maior a declarat, referitor la informaţiile despre românul răpit în Burkina Faso, că „nu suntem scutiţi de pericolul terrorist”, relatează Mediafax.

Maior a fost întrebat de jurnalişti, marţi, după audierea sa în comisiile parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador în SUA, în legătură cu faptul că un grup jihadist a anunţat că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso.

„Îmi pare rău să aflăm asemenea veşti, din păcate nu am informaţii (...). Eu am spus că aceste riscuri vor creşte, atrag serios atenţia că nu suntem scutiţi de pericolul terorist şi iată că nu e vorba doar de teritoriul naţional, care este bine protejat, spun eu, este vorba şi de cetăţeni români peste tot pe glob”, a spus Maior.

„Şi faptul că România este ţintă generică pentru multe organizaţii teroriste trebuie să dea de gândit autorităţilor şi bineînţeles să implementeze legislaţia sau să elaboreze măcar legislaţia pentru care la un moment dat m-am bătut şi am pierdut”, a adăugat el.

Situaţia românului răpit în Burkina Faso este gestionată de celula de criză de la nivelul Ministerului de Externe, care va transmite şi toate comunicările publice, a declarat premierul Victor Ponta, precizând că preşedintele Iohannis a fost informat şi că foarte posibil se va întâlni marţi cu acesta.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce, marţi, de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor apărute în presă despre românul răpit în Burkina Faso.

Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune afirmă într-o înregistrare audio difuzată de agenţia mauritană Al-Akhbar că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie şi „îndeamnă Guvernul român să acorde atenţie serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului”, relatează VOA.

Iulian Gherguț, ofiţer de securitate într-o mină de mangan din Tambao, în nordul Burkina Faso, în apropiere de frontiera cu Nigerul şi Mali, a fost răpit pe 4 aprilie de către persoane înarmate care purtau turbane, o răpire care nu a făcut anterior obiectul niciunei revendicări considerate credibile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net