Gabriel Oprea poate fi urmărit penal pentru coloanele oficiale

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu
Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu

Comisia juridică a Senatului discută în şedinţa de marţi solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea. După finalizarea raportului, Biroul Permanent va decide când va fi dezbătută şi votată în plen cererea. Liderul UNPR a ajuns la Comisia Juridică în jurul orei 13.00.

UPDATE 14.01 Comisia juridică a Senatului a încuviinţat cererea procurorilor de a începe urmărirea penală a lui Gabriel Oprea în dosarul folosirii coloanelor oficiale.

Raportul comisiei, care este consultativ, va fi transmis plenului Senatului, care va vota miercuri dacă încuviinţează sau nu începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

În Comisia juridică au fost 9 voturi în favoarea începerii urmăririi penale a lui Opreaşi o singură abţinere. Votul final va fi dat miercuri dimineaţă, în plenul Senatului, au arătat surse parlamentare.

UPDATE 13.47 “Mi-am făcut datoria. Am beneficiat de coloană oficială la fel ca şi alţi miniştri înainte mea, conform prevederilor legale. Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Eu am muncit, nu am avut nicio zi de concediu”, a declarat Gabriel Oprea la ieşirea de la audieri, potrivit România TV.

UPDATE 13.20 Senatorul Gabriel Oprea s-a prezentat, marți, la Comisia juridică pentru a studia dosarul de la DNA și pentru a-și prezenta punctul de vedere. Acesta le-a spus jurnaliştilor că va face declaraţii după şedinţa cu senatorii jurişti. Fostului ministru este însoțit de senatorul UNPR Florentina Jipa.

UPDATE 11.58 Avocatul lui Gabriel Oprea a solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului DNA, au declarat surse parlamentare citate de Agerpres. Avocatul ar fi motivat solicitarea prin faptul că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări, susținând în aceste condiții că "a fost ilegală începerea cercetării în acest caz".

Totodată, Oprea cere prin avocatul său ca DNA să aibă mai întâi un punct de vedere și, ulterior, să se pronunțe Comisia juridică a Senatului.

Toate partidele, mai puţin ALDE, au susţinut că vor vota în favoarea cererii DNA. Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că partidul său va aştepta raportul Comisiei juridice înainte de a lua o decizie în privinţa cererii DNA.

Fostulul ministru de Interne şi senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu, în baza unui protocol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net