Gabriel Oprea, cu averea «sub cheie»

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Fără limuzină, fără girofar şi fără armata de bodyguarzi. Aşa s-a prezentat miercuri, la DNA, Gabriel Oprea pentru noi audieri în dosarul în care este acuzat că ar fi dispus cumpărarea unei maşini de lux din banii ministerului. Procurorii i-au dat şi o veste proastă: Oprea s-a ales cu sechestru pe o casă şi două terenuri.

410.000 de lei. Adică ceva mai mult de 90.000 de euro. Este suma folosită la achiziţionarea unei maşini de lux de care ar fi beneficiat ilegal Gabriel Oprea. Şi este şi suma pentru care procurorii au decis să-i pună fostului ministru de interne sechestru pe o parte din bunuri. Familia Oprea a reuşit în ultimii 20 de ani să adune – cu mare trudă, suntem siguri – nu mai puţin de şapte terenuri şi nouă case şi apartamente. 

Situate mai toate în buricul Bucureştiului, în cartierul de lux Pipera, la Predeal sau la malul mării. De ieri, două terenuri şi un apartament din Bucureşti sunt sub sechestru. Această măsură asiguratorie a fost dispusă de procurorii anticorupţie în vederea recuperării pagubei produse prin săvârşirea de inculpaţi a infracţiunii de abuz în serviciu, reţinută în sarcina lor, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

La plecarea de la sediul DNA, Gabriel Oprea părea ceva mai relaxat. Probabil la gândul că îi mai rămân câteva proprietăţi, mai ales cele de la munte şi de la mare, că tot se apropie vara. Culmea, nu a fost însoţit nici de mica armată de bodyguarzi care îl escortau peste tot de când generalul nu mai este ministru.

Gabriel Oprea locuieşte în această vilă din cartierul Cotroceni
Gabriel Oprea locuieşte în această vilă din cartierul Cotroceni

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net