Furtunile din țară au făcut pagube și victime. «N-am văzut așa ceva de când îi lumea»

Ultima actualizare:

    Rafalele de vânt au luat tot ce le-a stat în cale, mai mulți oameni fiind răniți
Rafalele de vânt au luat tot ce le-a stat în cale, mai mulți oameni fiind răniți

Furtunile violente de vineri, 23 iunie, au făcut pagube semnificative, vijeliile distrugând tot ce le-a stat în cale. Mai mulți oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost răniți de obiectete aruncate de vânturile puternice.

Mai multe mașini au fost avariate de copacii doborâți de rafalele de vânt de vineri seara.  Nordul țării a fost martorul dezlănțuirii naturii care a luat tot ce i-a stat în cale. La Iași, patru personae au avut nevoie de ajutor medical, iar la Arad, o furtună de zece minute a făcut prăpăd, 11 angajați ai unei fabrici fiind răniți de o ușă de mari dimensiuni, din sticlă, care a fost scoasă din balamale de vântul puternic.

”Suferă de plăgi multiple provocate de la tăieturile de sticlă, iar una dintre persoane are arcada spartă”, a declarat Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului județean Arad, conform Știrile Pro Tv.

Furtuna a avariat mai multe mașini, a distrus aoperișurile mai multor clădiri și a pus la pământ zeci de copaci.

”Mi-au căzut pomii în cap, gridină, furtună... N-am văzut așa de când îi lumea. Ne-am speriat că nici nu mai puteam vorbi”, a declarat un localnic.

În Timiș pomii au blocat traficul, iar la Lugoj vântul a smuls acoperișul unui cămin școlar, rafalele de vânt purtându-l pe trei case din apropiere. și la Iași vântul extrem de puternic a rupt copaci, a smuls acoperișuri și a rănit mai mulți tineri care pregăteau festivalul AfterHils. Corturile au fost luate pe sus, iar bețele de susținere au rănit patru personae, una dintre ele ajungând la spital cu răni grave la cap.

Mai mult decât atât, tranvaiele au înghețat pe șine, oamenii privind neputiincioși la dezastrul care se dezlănțuia sub ochii lor. A fost prăpăd și în Baia Mare și Bistrița Năsăud, unde furtunile de câteva minute au smuls table de pe acoperișuri și un stâlp a căzut peste autorurisme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net