Fostul episcop stă bine mersi la Palatul Episcopal

Ultima actualizare:

    Corneliu Bârlădeanu a renunţat la funcţie, nu şi la confort
Corneliu Bârlădeanu a renunţat la funcţie, nu şi la confort

A fost protagonistul unui episod care a şocat România! Corneliu Bârlădeanu, care nu mai ocupă funcţia de episcop al Huşilor după un scandal sexual, nu mai are drept de slujire, dar rămâne un monah privilegiat. El locuieşte în continuare în impresionanta clădire a Palatului Episcopal din Huşi.

Nu renunţă la avantaje! Corneliu Bârlădeanu îşi supraveghează foştii supuşi care lucrează la predarea situaţiei financiare şi organizatorice către superiorii de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, potrivit unor surse de la Episcopia Huşilor. Mai mult, continuă să locuiască în Palatul Episcopal.  

El nu mai ocupă funcţia de episcop al Huşilor de pe 18 august, când Sinodul Bisericii Ortodoxe Române i-a aprobat cererea de retragere din funcţie şi a decis că monahul va locui în judeţul Hunedoara. După ce a vizitat noua casă, pusă la dispoziţie cu sprijin de la Episcopia Devei şi a Hunedoarei, Bârlădeanu a refuzat însă oferta de a sta acolo, invocând că distanţa faţă de locurile natale e prea mare.


    Palatul Episcopal din Huşi
Palatul Episcopal din Huşi

Ulterior, fostul episcop a primit o altă ofertă: o casă la Târgu Ocna, în judeţul Bacău, oferită cu ajutorul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Oficial, fostul episcop a acceptat să locuiască la Târgu Ocna, dar n-a plecat din Palatul Episcopal din Huşi. El primeşte şi simbrie de la Biserica Ortodoxă Română, după cum a scris recent adevarul.ro.

Click! spune

Trei preoţi  au fost acuzaţi de şantaj la adresa episcopului Corneliu Bârlădeanu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat opt filmuleţe, în urma percheziţiilor. Într-unul dintre filmuleţe, difuzat în mediul online, doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime, iar unul dintre ei ar fi Corneliu Bârlădeanu.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net