Fost primar al Capitalei, condamnat. Va da cu măturoiul prin parc

Ultima actualizare:

    Fostul primar al Capitalei condamnat să dea cu măturoiul prin parc
Fostul primar al Capitalei condamnat să dea cu măturoiul prin parc

Fostul primar interimar Răzvan Murgeanu a cerut și a luat 30.000 de euro mită și a făcut trafic de influență, au decis magistrații. Din acest motiv, a fost condamnat la doi ani cu suspendare și la 60 de zile muncă în folosul comunității.

Răzvan Murgeanu a fost un om important pe scena politică din ultimii 15 ani. A fost consilier de stat a lui Traian Băsescu, fost primar interimar al Capitalei și fost viceprimar al Capitalei. Cariera sa de politician s-a încheiat urât, cu o condamnare de doi ani cu suspendare și 60 de zile în folosul comunității.

A fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul în care a fost judecat după ce a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. El a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Conform deciziei instanţei, fostul consilier de stat trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Sectorului 1 Bucureşti sau la Primăria Capitalei. Adică va da cu mătura prin parcuri ori va face curățenie în cămine de copii sau bătrâni.

De asemenea, lui Răzvan Murgeanu i-au fost impuse mai multe obligaţii, între care: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Răzvan Murgeanu a recunoscut toate faptele de care îl acuză procurorii şi a depus la DNA suma de 3.000 de euro, o parte din mita de 15.000 de euro.

Murgeanu a recunoscut că a luat mită 3.000 de euro şi a dus aceşti bani la Direcţia Naţională Anticorupţie, iar procurorul de caz a încheiat un proces-verbal în acest sens, scrie news.ro.

Murgeanu a stat în arest preventiv din 16 până în 23 martie 2016, când Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura preventivă cu controlul judiciar.

Cine este Răzvan Murgeanu

Răzvan Murgeanu (58 ani) este de profesie infginer. A fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net