Fiara asta şi-a ucis stăpâna şi i-a mâncat capul

Ultima actualizare:

    Medicii n-au  reuşit să ajungă la victimă din  cauza agresivităţii câinelui
Medicii n-au reuşit să ajungă la victimă din cauza agresivităţii câinelui

Sfârşit înfiorător pentru o femeie din Drobeta-Turnu Severin. A murit sfârtecată de câinele pe care îl hrănea de ani de zile. Animalul şi-a ucis stăpâna, după care i-a mâncat capul.

Femeia în vârstă de 53 de ani a ieşit ieri dimineaţă să dea mâncare câinilor. Ea a ajuns însă hrană animalelor după ce unul dintre dulăi, o corcitură de pitbull, a sărit din senin să o atace, sfâşiindu-i hainele şi trupul. Femeia nu a avut nici o şansă să scape din colţii fiarei, mai ales că trupul i-a rămas încurcat în lanţul de care era legat animalul. Cadavrul a fost descoperit într-o baltă de sânge chiar de soţul femeii, care a ieşit în curte să o caute pentru că întârzia. Când a văzut nenorocirea bărbatul a alertat imediat vecinii şi a sunat la 112. 

Câinele a fost,  în cele din urmă,  tranchilizat
Câinele a fost, în cele din urmă, tranchilizat

Şocant este că nici măcar medicii sosiţi la faţa locului nu s-au putut apropia să ridice cadavrul femeii: era înţepenit în lanţul dulăului, iar acesta îşi proteja prada cu străşnicie. “Animalul era acolo, cu lanţul înfăşurat în jurul victimei, care era dezbrăcată. Întâi a luptat cu hainele ei şi apoi cu ea”, a spus Silvia Prună, medic la Spitalul Judeţean Mehedinţi. 

Soţul victimei
Soţul victimei

A fost necesară intervenţia echipajelor de ecarisaj pentru a împuşca animalul cu substanţe tranchilizante. Câinele era al băiatului femeii, însă mama sa îl îngrijea de aproape trei ani. Poliţiştii au demarat o anchetă şi s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. La sfârşitul anchetei, câinele ar putea fi eutanasiat.

Caz asemănător în Zalău

O altă persoană şi-a pierdut viaţa, la începutul lunii trecute, în colţii câinilor de luptă. Este vorba de un bărbat de 54 de ani din Zalău care a fost ucis de doi Cane Corso. Câinii păzeau terenul unui tânăr pe care acesta voia să îşi construiască o casă. Animalele ar fi reuşit să rupă lanţurile cu care erau legaţi. Au sărit gardul care împrejmuia terenul şi l-au atacat pe bărbat. Anchetatorii au recunoscut câinii după urmele de sânge, iar Asociaţia Chinologică a arătat că nu există nici un Cane Corso pe raza judeţului Sălaj, deci, cel mai probabil, animalele nu erau rasă pură, ci metişi.

Conform legii, deţinătorii sau proprietarii de câini periculoşi sau agresivi trebuie să fie majori şi să îşi înregistreze animalele la Asociaţia Chinologică zonală (câinii de rasă pură), să-i sterilizeze şi să depună la sediul Poliţiei în a cărei rază se află imobilul unde este ţinut câinele o declaraţie pe proprie răspundere. Câinii agresivi sunt cei care, fără să fie provocaţi, muşcă sau atacă persoane ori animale în locuri publice sau private, dar şi cei care participă la lupte canine sau care au fost antrenaţi în acest scop.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net