Facultăţile care înscriu mai mulţi studenţi riscă amenzi usturătoare

Ultima actualizare:

    Proiect de lege: facultăţile care înscriu mai mulţi studenţi riscă amenzi usturătoare
Proiect de lege: facultăţile care înscriu mai mulţi studenţi riscă amenzi usturătoare

Amendă cât zace taxe de şcolarizare. Asta riscă universităţile care înscriu mai mulţi studenţi, potrivit unui proiect de OUG al Ministerului Educației.

Ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, va propune, miercuri, spre avizare în şedinţa de Guvern, un proiect ordonanţă de urgenţă privind dreptul absolvenţilor de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate şi sancţionarea instituţiilor de învăţământ care şcolarizează fără autorizare.

Potrivit proiectului, începând cu anul universitar 2015 - 2016, instituţiile de învăţământ superior care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă de şcolarizare aprobată ori la programe de studii organizate la forme de învăţământ, limbă de predare şi locaţii geografice neautorizate/neacreditate se sancţionează cu o amendă al cărei cuantum este egal cu de zece ori valoarea taxelor de şcolarizare încasate pentru respectivul program de studii, potrivit Mediafax.

Din decembrie şi până acum, Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice a plătit daune de peste 1,7 milioane de lei în 7.400 de procese intentate de absolvenţii, cărora la finalul facultăţii nu li s-a eliberat diploma de licenţă sau a căror diplomă nu era recunoscută de minister, din cauză că fuseseră înscriși cu depășirea ciferi de școlarizare aprobate sau la un program neautorizat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net