EXCLUSIV! Detalii despre boala Regelui Mihai I

Ultima actualizare:

    Regele Mihai a fost ultimul rege al României și a domnit în două rânduri, între 20 iulie 1927 - 8 iunie 1930 și între 6 septembrie 1940 - 30 decembrie 1947foto: Click!
Regele Mihai a fost ultimul rege al României și a domnit în două rânduri, între 20 iulie 1927 - 8 iunie 1930 și între 6 septembrie 1940 - 30 decembrie 1947foto: Click!

Anunțul făcut miercuri (2 martie) de Casa Regală a României a căzut ca o secure: Regele Mihai I (94 de ani) este bolnav de cancer. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”. Click! îți spune mai multe detalii despre boala fostului suveran.

„Carcinomul epidermoid poate fi un cancer de piele sau de organ. Faptul că este metastazant înseamnă că sunt afectate mai multe organe. Referitor la diagnosticul de leucemie cronică, aceasta este tot un cancer, dar al sângelui”, a explicat, pentru Click!, dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic primar la Institutul de Oncologie „Alex. Trestioreanu” din București.

„Consiliul Regal s-a întrunit în a cincea sesiune, marţi 1 şi miercuri 2 martie 2016, la cererea Majestăţii Sale Regelui, la Morges, în Elveţia. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: «carcinom epidermoid metastazant» şi «leucemie cronică». Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, şi va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere”, acesta este mesajul integral publicat de Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui.

Casa Regală a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate formele publice.

Regele Mihai I a făcut și el un anunț, prin intermediul Consiliului Regal: „În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani dela fondarea dinastiei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei”.

Declarația Consiliului Regal din 2 martie 2016

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net