Eşti alergic? De azi vezi pe etichete ce alimente nu ai voie să mănânci

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Producătorii de alimente din România sunt obligaţi ca de azi să informeze corect consumatorii în legătură cu ingredientele produselor pe care le scot pe piaţă.

Etichetele trebuie să conţină informaţii referitoare la ingredientele alergene, indiferent dacă alimentele sunt vândute ambalat, vrac sau în restaurante. Componentele alergene trebuie să se diferenţieze de restul ingredientelor. Totodată, pe etichete trebuie să figureze ţara sau localitatea de origine a tuturor produselor din carne, dar şi a celor din miere, fructe şi legume. Produsele cu adaos de cofeină trebuie să conţină informaţia „Adaos de cofeină. Nu se recomandă copiilor şi femeilor însărcinate”. Din decembrie 2016, agenţii economici sunt obligaţi să menţioneze pe etichete şi în meniuri valoarea energetică şi conţinutul de grăsimi, de acizi graşi saturaţi, glucidele, proteinele, sarea şi zaharurile aflate în componenţa produselor. Amenzile sunt între 1.000 şi 10.000 lei, pentru etichetare incorectă, şi între 5.000 şi 50.000 lei, pentru ascunderea intenţionată a informaţiilor de pe etichete. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net