„Erau mici şi verzi, ca jeleurile”. Întâlnirea cu extratereştrii, povestită de un elev de a opta la examen

Ultima actualizare:

Elevi, părinţi şi bunici au fost cuprinşi ieri de febra examenului de Limba Română, prima probă la Evaluarea Naţională. Puştilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky aparţine genului liric şi să facă o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare petrecută într-o zonă turistică. La acest din urmă subiect, elevii şi-au dat frâu liber imaginaţiei.

La ieşirea din examen, la centrul de examinare de la Colegiul Coriolan Brediceanu din Lugoj, mai mulţi copii au spus, zâmbitori, că subiectele li s-au părut simple. Câţiva elevi au povestit că la punctul la care li s-a cerut să realizeze o compunere au optat pentru o întâmplare imaginară.

„Am scris că am fost la mare cu bunica şi că o femeie s-a înecat. A fost o poveste imaginară. Deşi am fost la mare, nu am avut întâmplări”, a spus o elevă. „Eu am scris că, într-o excursie la munte, m-a muşcat un şarpe”, a detaliat o altă elevă. „Am fost la mare, cu trenul, şi în apropiere de Constanţa ni s-a stricat locomotiva. Am aşteptat şi în tot timpul ăsta ne-am făcut prieteni noi” – iată scenariul imaginat de o fată.

Unul dintre absolvenţii clasei a opta a scris că a fost într-o excursie la Lacul Dracului, cu părinţii, şi că s-a pierdut: „Am povestit că panica a fost foarte mare şi că a început să apară senzaţia de ameţeală, din cauza căldurii. Când ne-au găsit părinţii, am realizat că totul a fost o farsă, după un plan făcut de ei”.Un băiat de la Lugoj a relatat o întâmplare reală: „Am scris despre o excursie cu familia la Băile Herculane şi despre cum am văzut o viperă care a trecut prin faţa unei femei, în timp ce eu şi tata pescuiam, iar bunicii se relaxau în bazinele de apă cu iod”.

Poate cel mai interesant scenariu a fost creat de un puşti, care şi-a construit compunerea în jurul unei experienţe cu mai mulţi extratereştri, unii „mici şi verzi, ca jeleurile. Eram la mare şi s-au prăbuşit cu nava lor. I-am ajutat să îşi repare nava. După aia mi-au povestit ce fac în spaţiu, ce activităţi au, ce fac ei, ce fac familiile lor”.

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net