Emoţionant: de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort

Ultima actualizare:

    La Malu Mare, ciobănescul mioritic se uită mereu după stăpânul care n-o să mai vină niciodatăFoto: "Adevărul"
La Malu Mare, ciobănescul mioritic se uită mereu după stăpânul care n-o să mai vină niciodatăFoto: "Adevărul"

De când şi-a pierdut cel mai bun prieten, un ciobănesc mioritic e neclintit din faţa unei gospodării din comuna doljeană Malu Mare. S-au făcut cinci ani de când stăpânul s-a prăpădit, dar câinele aşteaptă trist la poartă.

Sătenii l-au botezat l-au botezat Hachikō, la fel ca pe patrupedul credincios din faimosul film japonez “Hachiko Monogatari”, din 1987. Câinele din peliculă şi-a aşteptat stăpânul în gară timp de zece ani.Oamenii din Malu Mare au povestit că nici zăpada şi nici frigul nu l-au înduplecat pe ciobănescul mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele s-a opus. “Şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat în faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ", povesteşte, cu un nod în gât, Dan Marinescu, un localnic.

Primarul din Malu Mare, Alexandru Dicu, a fost bun prieten cu stăpânul câinelui. "A existat o legătură strânsă între ei întotdeauna. Câinele îşi aşteaptă şi acum stăpânul să vină acasă”, spune edilul. “Am încercat să îl luăm de aici, dar ne-a fost imposibil. Acest câine ne oferă o lecţie importantă. Îmi pare rău de el, fiindcă sunt convins că n-o să plece niciodată de aici", încheie primarul.

Vezi mai multe imagini şi video pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net