El e moldoveanul convertit la Islam care urma să ia legătura cu jihadiştii sirieni

Ultima actualizare:

    Bîrzu ar fi avut în plan atacuri cu bombă
Bîrzu ar fi avut în plan atacuri cu bombă

A fost arestat pentru 30 de zile! Cristian Bîrzu s-ar fi convertit la Islam în perioada în care se afla la o închisoare din Germania. Românul care ar fi intenţionat să ia legătura cu facţiunile jihadiste din Siria este originar din Roman.

Cristian Bîrzu a ajuns după gratii alături de Gabriel Pintilie, Cristian Aştefănoaei şi Constantin Mandache, toţi originari din judeţele Neamţ şi Vaslui.

Într-un comunicat al DIICOT Iaşi se menţionează că Bîrzu, originar din Roman, s-a convertit la Islam în perioada în care a fost încarcerat într-o închisoare din Germania. Asupra sa existau suspiciuni de radicalizare, credeau anchetatorii, care au mai precizat că Bîrzu şi-ar fi manifestat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale al Ministerului Afacerilor Interne.  De asemenea, Bîrzu este judecat sub control judiciar pentru o faptă de tentativă la omor comisă în 2013. „Deşi era plasat sub control judiciar, inculpatul Bîrzu Cristian şi-a manifestat intenţia de a părăsi România, prin orice mijloc şi indiferent de consecinţe, pentru a se deplasa în Germania, de unde, cu sprijinul unor membri ai comunităţii musulmane, să intre în legătură cu elemente jihadiste din Siria”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Documente false

În 2017, Bîrzu ar fi luat legătura cu Mandache, Aştefănoaei, Pintilie şi un alt suspect, cei patru ocupându-se cu contrafacerea de documente. Scopul lui Bîrzu era de a ajuta şi de a susţine persoane de origine musulmană să pătrundă ilegal în spaţiul european cu documente false. Reprezentanţii DIICOT au menţionat că, la finalul lunii iulie, Bîrzu ar fi identificat un cetăţean sirian căruia i-ar fi trimis în Marea Britanie un buletin românesc fals.

“Obiecte de cult islamice”„La data de 12.09.2017, procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Vaslui şi Roman, ocazie cu care au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri şi 4 imprimante, acte de identitate şi de altă natură falsificate”, au mai arătat anchetatorii. 

Vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net