Ei sunt poliţiştii cu talente ascunse

Ultima actualizare:

    Ion Apostu scrie poezii de dragoste încă din adolescenţă
Ion Apostu scrie poezii de dragoste încă din adolescenţă

Sunt şcoliţi să se lupte cu infractorii, dar iată că atunci când ajung acasă şi dau jos uniforma de poliţist se transformă. Bărbaţii duri au talente dintre cel mai ascunse. Unii compun versuri, alţii au îndeletniciri de pictori sau cântă folclor.

Ion Apostu este unul dintre ei. Are 48 de de ani şi este poliţist din anul 1990. A lucrat la Ordine Publică, unde a făcut patrule, apoi s-a mutat la Investigaţii Criminale, iar de câţiva ani este omul care răspunde la apelurile de urgenţă venite de la 112 pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vrancea. Ai putea crede că este un om dur, călit cu problemele străzii, dar nu este aşa.

Sub masca de poliţist de temut se află un bărbat romantic, care a aşternut pe hârtie 2.000 de poezii, majoritatea de dragoste.“Îmi place să-i spun careu despre iubire”, ne povesteşte bărbatul între două apeluri venite de la cetăţeni disperaţi. ”Mă consider un romantic, un visător, un suflet de copil şi nu cred că mă voi maturiza vreodată”, continuă Ion.Pe 7 septembrie a lansat la Focşani ultimele sale trei volume: ”Iubiri şi nostalgii”, „Iubiri şi amintiri”, „Iubiri şi nemuriri”. Nu le-a scos în multe exemplare din lipsă de bani, doar 300, şi le-a dăruit pe toate. ”Nu mă îmbogăţesc din aşa ceva. Este o pasiune, pe care vreau să o împart cu oamenii. Atunci când nu sunt la serviciu şi apuc să termin treburile din gospodărie, compun”.Pasiunea şi-a descoperit-o pe când era un tânăr holtei, însă de 26 de ani muza lui a devenit soţia, cu care are un băiat în vârstă de 16 ani.

Face parte din Ansamblul Folcloric «Bucovina»

La sfârşitul anilor ’90, Marius Zgâianu (38 de ani) s-a înscris la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” din Suceava, iar după câţiva ani a ajuns să urmeze şi cursurile Şcolii de poliţie  din Câmpina. Astfel că de aproape 14 ani, atunci când nu patrulează pe străzile Sucevei, urcă pe scenă.

Lumea îi iubeşte cântecele, iar bărbatul recunoaşte că-i este tare greu să împartă amenzi. În 2010, poliţistul-cântăreţ a primit discul de aur, pentru  albumul „Sărbători în Bucovina”, scrie adevarul.ro.

simeon stalpnicul png

Când nu se «luptă» cu bombele, este poet

Este un munte de om a cărui viaţă nu este deloc liniştită. Pleacă la serviciu, dar nu ştie ce-l aşteaptă.

Marius Coşofreţ (43 de ani) este omul care ”se joacă” cu bombele, iar în timpul liber se transformă în poet. Pirotehnistul ieşean a scris până acum peste 100 de poezii, iar pe prima a aşternut-o pe hârtie pe când se afla în gimnaziu.”Poezia e în mod clar o formă de exprimare. Fiecare om are o astfel de haină de sărbătoare. Unii o îmbracă mai des, alţii mai rar, unii niciodată”, este de părere bărbatul.

simeon stalpnicul png

Criminalist cu talent de pictor

Unul dintre cei mai buni criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova are un talent deosebit.

Schiţează şi desenează. E atât de priceput încât a devenit un as al portretelor-robot, pe care reuşeşte să le facă chiar şi atunci când ştie foarte puţine despre suspect, aflăm de la stiriletvr.ro. Claudiu Călin (22 de ani) a absolvit de curând Academia de Poliţie  şi spune că meseria de criminalist îi ocupă tot timpul.A decis să nu se lase nici de desen şi să înveţe noi tehnici.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net