EBa, despre fetița luată în Mexic de lângă mamă: „Absolut șocant!"

Ultima actualizare:

    Petiția online a Elenei Băsescu a strâns peste 2.000 de semnături.Foto Mihai Caliu
Petiția online a Elenei Băsescu a strâns peste 2.000 de semnături.Foto Mihai Caliu

Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte al României, a lansat în ziua de 12 februarie, ora 11:06, pe Facebook, o petiție prin care îndeamnă opinia publică din România să ia măsuri în cazul Alessiei, fetița de doi ani încredințată de instanță tatălui din Mexic. Petiția online se numește “Save Alessia” și a strâns până acum peste 2.000 de semnături.

Cazul Alessiei i se pare revoltător

Făcând uz de statutul său de mamă a doi copii și de politician, Elena Băsescu a considerat că nu trebuie să fie neglijat cazul Irinei Cristescu, mama Alessiei, care și-ar putea pierde copilul în favoarea unui tată iresponsabil.

“Departe de mine gândul de a susţine ideea că o decizie judecătorească nu trebuie respectată, dar mi se pare absolut şocant ca o fetiţă de numai doi ani, de aceeaşi vârstă cu Sofia, să fie forţată să se întoarcă la un tată cu un comportament violent atât faţă de ea, cât şi de mamă”, a declarat EBa pe pagina sa de Facebook. Aceasta îndeamnă Autoritatea Națională a Protecției Drepturilor Copilului să ia măsuri în acest caz care tinde să producă o nedreptate atât față de mamă, dar mai ales față de fetiță.

Petiția online a mobilizat lumea pe Facebook

“Vă îndemn pe toţi să susţineţi petiţia lansată pe internet şi poate, în felul acesta, în ceasul al doisprezecelea, mai putem schimba ceva. Autorităţile statului să ia în considerare şi analiza această situaţie şi să se apeleze la o cale excepţională de atac”, a fost îndemnul fiicei fostului președinte. Petiția online "Save Alessia" pare să fi creat o mobilizare socială importantă, adunând peste 2.000 de semnături.

Reamintim faptul că, în urma divorțului dintre Irina Cristescu (24 de ani) și Hector Bitar (45 de ani), custodia fetiței lor, Alessia, a revenit mamei, doar că aceasta avea interdicția de a părăsi Mexicul. Din anumite motive, Irina Cristescu nu a respectat această prevedere și a fost acuzată de fostul său soț de răpire. Acest lucru a stârnit un uriaș scandal având în vedere că Hector Bitar este la rându lui acuzat de Irina că este violent și consumă droguri și alcool în exces.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net