Drama unui băieţel, băgat în comă de medic, la doar patru ani

Ultima actualizare:

    Codrin suferă de ciroză hepaticăFoto: captură Antena 1
Codrin suferă de ciroză hepaticăFoto: captură Antena 1

Codrin, în vârstă de opt ani duce o grea povară. La vârsta de patru ani, a primit un diagnostic grav. Viaţa lui avea să se schimbe după ce a aflat că are ciroză hepatică.

Drama lui a început în urmă cu patru ani, când a fost dus de mama lui la spital pentru investigaţii. Au mers la un medic pediatru, care i-a făcut mai multe analize, şi au descoperit că băiatul avea viermişori în ficat. În urma acestor analize, medicul i-a prescris mai multe medicamente.

Deşi a fost avertizat de mămica lui Codrin, că acesta este alergic la antibiotice, medicul tot nu a ţinut cont. La scurt timp, copilul a început să se simtă tot mai rău şi în cele din urmă a primit o lovitură cruntă. A fost diagnosticat cu ciroză hepatică.

Ajuns la vârsta de opt ani, băiatul se plimbă mai mult prin spitale. Mama, însă, luptă din răsputeri şi încearcă să îşi salveze copilul. Îi aduce acuzaţii grave medicului, pe care îl consideră vinovat că i-a administrat medicamentele nepotrivite care l-au băgat şi în comă.

''Am mers la medicul pediatru care ne-a spus că băieţelul are ficatul plin de viermişori. M-am uitat la soţul meu, după care i-am spus medicului că viermişorii sunt în intestin, nu în ficat. Mi-a dat o fiolă cu antibiotic, moment în care i-am spus că este alergic la medicament. Atunci, medicul mi-a spus că a dat la foarte mulţi copiii şi nu o fi al meu mai breaz. La scurt timp după ce i-am dat siropul copilului, au început să-i apară nişte bubiţe, apoi o iritaţie, să i se umfle buzele. L-am dus la Urgenţă, unde mi-a zis medicul că de ce nu i-am dat un antialergic. L-am luat pe băieţel şi am plecat cu el la spital la Iaşi, unde medicii l-au băgat de urgenţă pe tratament pentru ciroză. Nu ştiam ce să fac. Ştiam simptomele căci fratele mamei mele a murit tot de ciroză. Am vândut tot pentru a-l face bine pe cel mic. La Fundeni, ne-au confirmat faptul că ciroza a debutat în urma administrării acelui medicament dat de medicul pediatru. El făcea scaunul cu puroi, cu sânge, aşa că era clar că era ceva la intestin. A fost un şoc toxic pentru fiul meu. Copilul meu a fost greu încercat de viaţă. Nu e corect că medicul încă mai profesează. Doctorul o să plătească cândva'', a mărturisit printre lacrimi mama lui Codrin, la emisiunea ''Acces Direct''.

Reacţia medicului nu a întârziat să apară şi susţine că nu are nicio vină de suferinţa celui mic: ''Ştiu povestea. Doamna Cătălina este pacientă la psihiatrie. I-am explicat pe înţelesul ei. Am vorbit în termeni medicali. Era tratat după ureche. Nu am nicio treabă. Nu am nicio vină în acest caz. Copilul a ajuns la spital cu frisoane. Eu i-am dat un tratament pentru amigdalită. M-a făcut de râs şi la alţi medici'', a declarat doctorul Gabriel Simiciuc pentru emisiunea ''Acces Direct''.

Mama a recunoscut că se descurcă destul de greu cu banii, şi chiar dacă veniturile familiei sunt limitate, ea a mulţumit celor care au ajutat-o:  "Mă descurc dintr-o pensie de 378 de RON, pensia de handicap, pensia lor alimentară şi bani de la părinţi. Mai fac pregătiri la engleză. Ne descurcăm onorabil, nu ne plângem. Ne-au ajutat oameni pe care nu i-am văzut niciodată", a spus Cătălina Preda, la Antena 1.

Băiatul se plimbă mai mult prin spitale
Băiatul se plimbă mai mult prin spitale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net