A doua seară la Festivalul George Enescu 2015: Evenimente importante

Ultima actualizare:
Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă au venit la Festivalul George Enescu 2015, deschiderea oficială
Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă au venit la Festivalul George Enescu 2015, deschiderea oficială

Festivalul George Enescu 2015 a început duminică, 30 august, și se va încheia abia pe 20 septembrie. Până atunci, iubitorii de muzică clasică și cei care îndrăgesc opera artistului omonim au ocazia de a asista la concerte în cadrul mai multor evenimente inedite. În a doua seară a festivalului, luni (31 august), se desfășoară numeroase astfel de activități.

La Festivalul George Enescu 2015 pot fi ascultați artiști precum Bogdan Zvoristeanu, Valentina Svytlovskaya și Vlad Stănculeasa, în cadrul concertului pentru 3 viori și orchestă de coarde în Fa Major, F.1. nr. 34, Vivaldi.

Urmează, apoi, duetele pentru viori Șostakovici, avându-i drept solițti pe românii Liviu Prunaru și Bogdan Zvorișteanu. În cadrul concertului Bruch, andante din concertul pentru vioară, violă și corzi în mi minor op. 88, vor încânta auzul spectatorilor soliștii Oleg Kaskiv și Ettore Causa.

Tot la Festivalul George Enescu 2015, în a doua seară, pot fi ascultați și Stanimir Todorov și Pablo de Naveran în cadrul sonatei pentru două violoncele în Sol Major, Barriere. Liviu Pranunaru și Valentina Svyatlovskaya vor concerta apoi în Ysaÿe, „Amitié“ op. 26 pentru două viori şi corzi. Seara a început la ora 17.00 în Ateneul Român și se va termina cu Bruch, octetul de coarde în Si bemol Major.

Festivalul George Enescu 2015: Klaus și Carmen Iohannis, huiduiți


    Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă au venit la Festivalul George Enescu 2015, deschiderea oficialăfoto: Arhiva Personală
Președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă au venit la Festivalul George Enescu 2015, deschiderea oficialăfoto: Arhiva Personală

Deși apariția președintelui Klaus Iohannis și a soției lui, Carmen Iohannis, la Festivalul George Enescu 2015 a fost bine primită de organizatori, se pare că anumiți participanți la eveniment nu au apreciat deloc această prezență. Se pare că la sosirea celor doi la Sala Palatului din Capitală, au fost câteva persoane care i-au huiduit în semn de protest.

Festivalul George Enescu 2015: Evenimentele vor fi transmise live

Cei care nu pot ajunge la Festivalul George Enescu pentru a participa la concerte le vor putea urmări live, pe un site special creat de Televiziunea Română. Platforma enescu.tvr.ro îi va ajuta pe iubitorii muzicii clasice să fie mai aproape de soliștii lor preferați și să le asculte concertele din cadrul evenimentului cultural. Mai mult, aici vor putea fi citite interviuri cu mari artiști ai lumii și ascultate fragmente rare din lucrările lui George Enescu, în interpretări precum cea a lui David Ohanesian în „Oedipe”.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net