Doar visează la canalizare şi gaze, dar vor avea bazine de înot semiolimpice. Se întâmplă în două comune mici din Mehedinți

Ultima actualizare:

    Elevii vor înota ca olimpiciiFOTO Pixabay.com
Elevii vor înota ca olimpiciiFOTO Pixabay.com

Locuitorii comunelor Bâcleș și Vânjuleț din Mehedinți doar visează la gaze și canalizare dar vor avea bazine de înot semiolimpice. Niciuna dintre comune nu depășește cu mult 2.000 de locuitori, iar numărul elevilor de acolo nu este foarte mare. Cele doua bazine sunt în scop didactic, dar pot avea și utilitate publică, după orele de curs.

Cele două bazine semiolimpice costă peste un milion de euro fiecare și reprezintă o investiție a Companiei Naționale de Investiții (CNI), potrivit Gazeta de Sud.

Bâcleș, comuna cu un singur profesor de sport

În comuna Bâcleș se lucrează de zor. Străzi, cămin cultural, un nou sediu de primărie, toate sunt șantiere acum. Și multe proiecte mai sunt în lucru. Chiar dacă numărul de locuitori din comună scade din ce în ce mai mult, primarul Lucian Coandă, aflat la al treilea mandat pare chitit pe investiții și speră la o reorganizare teritorială.

”Colaborarea cu Compania Națională de Investiții a început în anul 2018. Fiind avid de investiții în zonă am încercat pe toate căile să găsesc surse de finanțare. Așa am ajuns, studiind instituții ale statului, la Compania Națională de Investiții. Această companie o pot caracteriza foarte simplu, exact ca acea emisiune de la televizor: Visuri la cheie. Începând cu anul 2018, prima lucrare a comunei Bâcleș cu CNI a fost un cămin cultural”, a spus Lucian Coandă.

Comuna are acum în jur de 2200-2300 de locuitori cu acte în regulă aici iar în școală învață 200 de elevi.

Bazinul de înot, visul primarului

 Lucian Coandă, fost învățător la Liceul Pedagogic din Drobeta Turnu Severin, a observat, în timp ce profesa, că multe cadre didactice tind să intre peste ora de sport, dar și peste orele de muzică și desen, și să facă alte ore. El prefera să ducă elevii la orele de sport la bazinul din municipiu, pentru că acesta era foarte aproape de școală.

” Înotul e un sport care dezvoltă aproape perfect, și fizic și psihic, omul. Ușor, ușor, noi avem șapte sate care aparțin comunei Bâcleș, prin 2014 am luat decizia să desființez învățământul simultan de la sat, am reabilitat școala centrală din comună, iar microbuzele în fiecare dimineață aduc copiii aici. A dispărut simultanul, avem clase compact, de la clasa I până la clasa a VIII-a”, a spus primarul.

El mai spune că după orele de curs, bazinul va fi deschis și publicului, pentru a recupera din costurile de întreținere, despre care spune că nu vor fi mari, deoarece pentru încălzirea apei se vor folosi panurile fotovoltaice.

Comuna are un singur profesor de sport, cu brevet de înot, care va face ore cu elevii când lucrarea va fi finalizată. La sfârșitul anului 2022, bazinul de înot din comuna Bâcleș ar trebui să fie funcțional

Vânjuleț, a doua comună cu bazin semiolimpic

Cea de-a doua comună din Mehedinți în care CNI va face un bazin de înot este comuna Vânjuleț. Localitatea are 1884 de locuitori, conform recensământului din 2011, iar peste 18% din populație este de etnie romă. Comuna Vânjuleț are 150 de elevi

Clădirea unde învață acum copiii din clasele I-VIII, din Vânjuleț, este foarte veche, a început să-i cadă tencuială pe exterior și curtea școlii nu este deloc atractivă. De aceea, primăria construiește un sediu nou pentru școală. Vizavi de spațiul unde se construiește noua școală se va construi și bazinul de înot.

Proiectul de investiție ,,Construire bazin înot, sat Vânjuleț, comuna Vânjuleț, județul Mehedinți” se află și el în licitație. Firmele interesate pot să depună ofertele pentru contractul de 6.236.047, 15 lei, fără TVA, până pe 24 mai.

Citește și: 

Uite în ce piscine de fiţe se răcoresc vedetele la ele acasă!

Aşa n-o vezi la ştiri! Esca, sexy la bazin, înoată ca în adolescenţă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net