DNA verifică cum au fost cheltuiți banii europeni în Deltă

Ultima actualizare:

    Procurorii verifică cum au fost cheltuiți banii europeni alocați pentru decolmatarea canalelor
Procurorii verifică cum au fost cheltuiți banii europeni alocați pentru decolmatarea canalelor

Procurorii DNA au efectuat, ieri seară, o percheziție la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea. Aceștia vor să afle cum au fost cheltuiți banii europeni în zonă.

Percheziția procurorilor DNA a vizat modul de realizare a unui proiect european derulat anul trecut de ARBDD, instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, pentru accesibilizarea unor canale din Rezervație blocate din cauza aluviunilor.

Acțiunea este prima de acest gen din ultimii 12 ani, proiectul care ar constitui obiectul cercetărilor având o valoare de 9 milioane de lei. În contextul unui bilanț al FLAG Delta Dunării, o entitate juridică formată din actori publici și privați care în exercițiul financiar 2007-2013 a avut la dispoziție aproximativ 21 de milioane de euro, conducerea asociației a anunțat în luna noiembrie a anului trecut că ARBDD a accesat fonduri europene, dar nu a făcut progrese pentru proiecte care vizau marcarea unor trasee turistice și decolmatarea unor canale.

Valoarea totală a acestor două proiecte era de aproximativ 11 milioane de lei.

În aceeași lună, guvernatorul de la acea vreme a Deltei, Lucian Simion, a declarat că lucrările de decolmatare a unor canale din Rezervație au fost efectuate în proporție de 50%, banii necesari derulării acestora fiind asigurați din fonduri guvernamentale în baza solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Tulcea adresată Guvernul României.

Executivul a aprobat în luna august a anului trecut o hotărâre privind alocarea a 2,405 milioane de lei pentru execuția în regim de urgență a unor lucrări de decolmatare pe canale din Deltă cu o lungime totală de 33,37 de kilometri.

Zonele în care aceste lucrări urmau să fie realizate sunt Crișan, Maliuc, Sulina-CA Rosetti, Tulcea-Pardina, Sfântu Gheorghe-Uzlina și Razim-Sinoe. Lucrările de decolmatare a canalelor din Deltă vizează asigurarea accesului în localitățile izolate din Rezervație, precum și asigurarea unei alimentări minime a complexelor acvatice din Deltă.

FLAG Delta Dunării a pus la dispoziția comunităților izolate din Delta Dunării aproximativ 21 de milioane de euro în exercițiul financiar european trecut, suma fiind cea mai mare alocare europeană pentru o zonă piscicolă din Uniune.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net