Directoarea de la Hexi Pharma, în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Flori Dinu, directoarea generală la Hexi Pharma, a fost adusă vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale
Flori Dinu, directoarea generală la Hexi Pharma, a fost adusă vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale

Directoarea de la Hexi Pharma, Flori Dinu, și-a aflat sâmbătă, 28 mai, verdictul: va fi cercetată în arest la domiciliu. Decizia a venit după ce procurorii generali au cerut arestarea ei preventivă.

Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 5 şi poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti, anunță Digi24. Dinu ajunge acasă după ora 21: 00, când îi expiră mandatul de reținere de 24 de ore.

Directoarea generală la Hexi Pharma a fost adusă vineri, 27 mai, la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

În ziua de sâmbătă, 28 mai, cu puțin timp înainte de aflarea deciziei de arest la domiciliu, procurorii au emis un comunicat de presă, în care se aduc la lumină informații importante și șocante cu amestecul lui Flori Dinu în întreaga afacere, precum și prejudiciul din dosar: 28 de milioane de lei. 

Flori Dinu și-a ferit cătușele cu o geacă
Flori Dinu și-a ferit cătușele cu o geacă

"Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele."

Mai mult, pentru a-și atinge scopul, Dinu, împinsă de la spate de Condrea, a utilizat mijloace frauduloase (etichetele produselor neconforme și oferte către unitățile înșelate).  

"Inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", mai informează procurorii.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net