Deputatul PSD Ioan Munteanu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani

Ultima actualizare:

    Deputatul Ioan Munteanu este la al patrulea mandat de parlamentar de Neamț
Deputatul Ioan Munteanu este la al patrulea mandat de parlamentar de Neamț

Șeful Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Ioan Munteanu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Parlamentarul a fost pus sub control judiciar de DNA, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, el fiind acuzat că a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) 400.000 de euro relatează news.ro.

Ioan Munteanu este la al patrulea mandat de deputat de Neamţ.

Banii urmau să fie dați din valoarea contractelor încheiate între firma martorului şi o societate comercială cu capital majoritar de stat pentru a interveni în vederea deblocării plăţilor restante către firma afaceristului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pentru deputatul Ioan Munteanu, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. 

În ordonanţa procurorilor se arată că, la sfârşitul anului 2009, Ioan Munteanu în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procent de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat.

”În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri.Procentul respectiv, reprezentând 400.000 euro, a fost primit de inculpatul Munteanu Ioan, în trei tranşe, din care 350.000 euro i-au fost remişi personal în perioada 2009-2010”, arată DNA.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în cursul anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a lui Munteanu a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii, mai spun procurorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net