De ce s-a încercat mușamalizarea morții unui student la Mănăstirea Putna?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sebastian Lungu, adolescentul de 17 ani care a murit în condiţii neclare la Mănăstirea Putna, nu e singurul minor care ar fi lucrat în ultima săptămână la lăcaşul de cult. Un fost elev de la Seminarul din Iaşi a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că e o practică uzuală ca liceenii să meargă, de bună voie, la Putna pentru a munci. Uneori, sunt şi plătiţi pentru asta.

Sebastian era elev al Seminarului Teologic de la Iaşi şi a decis să meargă la Mănăstirea Putna pentru a munci la mănăstire, înainte de hramul lăcaşului de cult, celebrat pe 15 august. E o practică uzuală ca tineri din toate colţurile Moldovei, mulţi dintre ei minori, să meargă la mănăstire pentru a lucra contracost, a precizat pentru „Adevărul” un fost elev care a prestat, la rândul său, astfel de munci. Muncitorii de ocazie sunt supravegheaţi, teoretic, de un călugăr, care le distribuie sarcinile şi care trebuie să se asigure că elevii le îndeplinesc. „De multe ori ajung minori de 15 ani să presteze munci foarte grele, în timp ce studenţi sau persoane de 20 de ani, 20 şi ceva de ani sunt puşi la munci mult mai uşoare. La muzeu, de exemplu. Au mai avut loc accidente. Acum câţiva ani, un elev a fost lovit cu furca în picior. Au mai fost situaţii în care s-au bătut între ei”, ne-a spus tânărul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Acesta a adăugat că, pentru o zi de lucru, un elev ar primi 40 de lei, scrie adevarul.ro.

Sebastian a fost desemnat să muncească în pivniţă, unul dintre locurile unde munca este foarte grea, ne-a mai transmis sursa. El trebuia să ajute la căratul navetelor, a sacilor de alimente etc. Tineri apropiaţi cazului spun că pe 11 august, în jurul prânzului, atunci când a avut loc accidentul, Sebastian se afla în pivniţă când s-ar fi lovit de liftul care face legătura între respectivul beci şi bucătărie. Ar fi vorba de un lift metalic, controlat de o telecomandă. Ulterior accidentului, primul care a intervenit a fost medicul de la Putna. Reprezentanţii mănăstirii ar fi încercat, pe cât posibil, ca accidentul să nu fie mediatizat, mai ales că marţi, 15 august, la Putna a fost hramul lăcaşului. Astfel, au mai transmis sursele apropiate cazului, Sebastian ar fi fost dus în primă fază la o clinică privată şi, ulterior, la Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava. Transportul s-ar fi realizat cu un vehicul al mănăstirii. Potrivit informaţiilor obţinute de „Adevărul”, cazul nu a fost semnalat, imediat după accident, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net