A dat-o de gard, iar acum demisionează. Ăsta-i șeful Corpului de Control al Guvernului

Ultima actualizare:

    Valentin Mircea nu va mai fi şeful Corpului de Control al Guvernului începând cu 1 octombrie
Valentin Mircea nu va mai fi şeful Corpului de Control al Guvernului începând cu 1 octombrie

După ce ne-a îndemnat să nu avem încredere în instituțiile statului în caz de cutremur, șeful Corpului de Control al Guvernului, Valentin Mircea, vrea să demisioneze din funcţie. El vrea să renunțe la postul din Cabinetul Cioloș de la 1 octombrie, însă premierul Ciloș i-a cerut să rămână până la finalul mandatului. Mircea se va întoarce afaceri, dorință pe care și-a manifestat-o și înainte să o dea de gard, terfelind instituțiile publice.

Valentin Mircea a făcut declarații care au adus atingere unor instituții publice din România, știind că va ieși din sistem. Conform Executivului, șeful Corpului de Control și-a depus demisia înainte de izbucnirea scandalului iscat pe Facebook, cu intenția de a reveni în mediul privat. Declarația sa a determinat conducerea Guvernului să se delimiteze de persoana sa, dar a atras și un val de critici din partea opiniei publice. „Instituțiile statului român au note maxime la simpozioane și umflat mușchii, dar nu vă bazați pe ele când va lovi un mare cutremur”, a spus Mircea, după seismul de 5,3 grade a care a lovit România în noaptea de vineri spre sâmbătă. Criticile şefului corpului de control al premierului au vizat modul în care Institutul pentru Fizica Pământului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi televiziunile de ştiri au transmis informaţii imediat după seism. Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Valentin Mircea a fost ștearsă.

Într-o altă postare pe Facebook, Valentin Mircea explică luni cum i-a cerut premierului încă de la începutul acestei luni să-l lase să plece din funcție și cum premierul i-a cerut să mai rămână.

„Având în vedere informaţiile apărute în această dimineaţă în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru că, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Primul ministru m-a rugat să răman insă în continuare, pană la finalizarea mandatului actualului guvern”, scrie Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

„Valentin Mircea a vorbit în nume personal, acesta nu este și poziția Guvernului. Guvernul, prin vicepremierul Vasile Dîncu și instituțiile pe care le coordonează, a analizat recent care este răspunsul autorităților la un cutremur cu consecințe deosebite si raportul a fost prezentat în Guvern și apoi public, împreună cu concluziile și măsurile necesare pentru siguranța populației”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net