Darius Vâlcov rămâne în arest

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov nu a reușit să convingă Instanța Supremă să-l lase liber
Darius Vâlcov nu a reușit să convingă Instanța Supremă să-l lase liber

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, arestat preventiv la data de 2 aprilie pentru fapte de corupție, rămâne în arest preventiv. Decizia aparține Instanței Supreme, care a admis cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului.

Fostului ministru nu-i iese nimic. După ce Instanța Supremă i-a respins cererea de plasare în arest la domiciliu, la 20 aprilie, acum, aceeași instituție a fost de acord cu măsura prelungirii arestului preventiv, cerută de procurorii DNA. Vâlcov rămâne după gratii în dosarul în care este acuzat de luare de mită, infracțiune comisă pe vremea când era primar al municipiului Slatina. Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif de un prieten al său.

Ancheta care îl vizează pe Vâlcov a fost extinsă, iar procurorii au adunat probe din care reiese că acesta a încălcat legea și în madatul de ministru. Potrivit procurorilor, începând din 2011 şi până la data reţinerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informaţiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuşi.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net