Dan Şova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare! Iată și sentința lui Ghiță

Ultima actualizare:

    Dan Șova a fost plasat în arest la domiciliu
Dan Șova a fost plasat în arest la domiciliu

Veşti proaste vin din instanţă pentru Dan Şova. Fostul deputat PSD a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia nu este însă definitivă.

Dan Şova trece prin mari emoţii după ce procurorii s-au pronunaţt în cazul lui. Politicianul a primit pe lângă pedeapsa privării de liberate şi  interzicerea exercitării unor drepturi timp de doi ani de la eliberare. Şova va fi obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.Instanţa a dispus şi menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea lui Şova, scrie news.ro. Fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost şi el condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată. Ca argument în favoarea condamnării lui Şova pentru trafic de influenţă, la termenul anterior, procurorul a spus că Şova a pretins în mod direct  5.000 de euro pe lună de la denunţătoarea în acest dosar în schimbul intervenţiei sale pe lângă directorul general Mihai Bălan pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură a denunţătoarei. Şova a primit în total suma de 100.000 de euro.Dan Şova a fost trimis în judecată în luna ianuarie în dosarul CET Govora. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, fostul deputat a pretins sume de bani  în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Sebi Ghiță a fost achitat

Tot astăzi s-a dat verdictul și în cazul lui Sebastian Ghiță. Fostul deputat a fost achitat în dosarul în care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, pentru că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei Asesoft.

Decizia anunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.

Şi Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost achitat.

De asemenea, a fost solicitată şi obligarea celor doi la plata în solidar a 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti şi confiscarea sumei de peste 900.000 de lei de la Bădescu şi a celei de 1,1 mil lei de la Ghiţă.

A fost cerută şi menţinerea sechestrului instituit de DNA asupra imobilelor şi bunurilor.

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu sub acuzaţiile de dare, respectiv luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net