Cutremur în Vrancea, sâmbătă dimineaţă

Ultima actualizare:

    Seismul a avut o magnitudine de peste 6
Seismul a avut o magnitudine de peste 6

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade s-a produs sâmbătă, la ora 05.13, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 114 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (29 de kilometri), Mărăşeşti (30 de kilometri), Adjud (42 de kilometri), Tecuci (45 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (51 de kilometri).

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte şase cutremure cu magnitudini între 3,1 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net