Cutiile negre ale zborului MH17, predate britanicilor

Ultima actualizare:

    În noaptea de marţi spre miercrui, proruşii le-au predat malaezienilor cutiile negre (foto: Reuters)
În noaptea de marţi spre miercrui, proruşii le-au predat malaezienilor cutiile negre (foto: Reuters)

Cutiile negre ale zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, au ajuns în Marea Britanie pentru a fi decriptate, a anunţat, miercuri, Ministerul britanic al Transporturilor, relatează AFP.

Anchetatorii olandezi au primit cutiile negre de la experţii malaezieni, care le-au primit, la rândul lor, în noaptea de luni spre marţi de la rebelii proruşi.

Guvernul ucrainean a anunţat, la rândul său, că ucrainenii nu au fost implicaţi în manipularea cutiilor negre ale avionului Boeing 777. “Cutiile negre au fost prezentate ucrainenilor, dar (..) nu s-au aflat nici măcar un singur minut sub controlul ucrainenilor”, potrivit Guvernului de la Kiev.

Cutiile negre permit înregistrarea discuţiilor din cabina de pilotaj şi a datelor tehnice ale zborului. Totuşi, este puţin probabil ca ele să poată furniza înregistrări ce ar permite identificarea originii tirului de rachetă care a doborât avionul malaysian.

Avionul Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, cel mai probabil doborât o rachetă. Toţi cei 298 de pasageri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa. Potrivit unor responsabili din serviciile secrete americane, zborul MH17 a fost cel mai probabil doborât "din greşeală" de o rachetă lansată de separatiştii proruşi prost antrenaţi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net