Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Ultima actualizare:

    În următoarele trei luni, precipitațiile vor depăși limitele normale
În următoarele trei luni, precipitațiile vor depăși limitele normale

Meteorologii spun că în lunile decembrie, ianuarie și februarie vor fi mai multe precipitații decât în mod normal, în majoritatea zonelor țării. În ceea ce privește temperaturile din următoarele trei luni, acestea vor fi apropiate de normele climatologice multianuale, potrivit prognozei ANM, citată de Agerpres.

DECEMBRIE

Temperaturile vor fi normale pentru această lună. Local, în sud-estul și sudul țării, vor fi posibile valori termice mai ridicate decât cele normale. Temperaturile medii lunare se vor încadra între minus 5 grade Celsius, în Transilvania și Moldova, și 3 grade Celsius, în Dobrogea. Valori pozitive medii se vor înregistra și în Banat (2 grade Celsius), Oltenia, Muntenia și Crișana (un grad Celsius).

În privința precipitațiilor, acestea vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, local în centrul țării fiind posibile valori peste mediile climatologice, iar în sud, sub norme. Cantitățile de precipitații vor oscila între 20 de litri/mp în Dobrogea, și 92 litri/mp în Maramureș.

IANUARIE

Temperatura medie lunară va avea valori peste mediile climatologice, local, în sudul, sud-estul și vestul țării, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal. Astfel, în timp ce în Transilvania și Moldova mediile pornesc de la minus 7 – minus 6 grade Celsius, în zona Olteniei și Munteniei vor ajunge la zero grade Celsius.

Precipitațiile vor fi apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul și sud. În restul regiunilor, vor fi mai multe precipitații. În Maramureș sunt prognozate precipitații ce pot ajunge la 74 de litri/mp, în timp ce în Dobrogea, Moldova și Transilvania normele medii se vor încadra între 14 și 49 de litri/mp.

FEBRUARIE

Va fi mai frig decât normal, în zonele nordice și centrale. Local, în sud-estul țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale. Temperaturile medii lunare pot coborî până la minus 5 grade Celsius în Transilvania și Moldova, dar pot ajunge și la 2 grade Celsius, cu plus, în Banat, Oltenia și Dobrogea.

Cantitățile de precipitații vor fi în limite normale în zonele estice, sud-estice și sudice. În restul regiunilor, cantitățile  excedent. Cele mai mari cantități de precipitații sunt preconizate în Maramureș (57 l/mp), iar cele mai reduse în Dobrogea (13 l/mp).

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net