Cum primesc despăgubiri clienţii Carpatica

Ultima actualizare:

    Clienţii au 90 de zile timp să depună cererile de despăgubire
Clienţii au 90 de zile timp să depună cererile de despăgubire

Compania de asigurări Carpatica Asig a intrat, oficial, în faliment, la 16 februarie, după ce Tribunalul Sibiu a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară de deschidere a procedurii. Decizia nu este, însă, definitivă, ea putând fi atacată cu apel în şapte zile de la comunicare. Totuşi, clienţii păgubiţi îţi vor primii banii. Cu o condiţie însă: să depună în termen de 90 de zile cerererile de deschidere a dosarelor de daună.

Cum se depun cererile de despăgubire

Fondul de Garantare a Asiguraţilor anunţă creditorii şi păgubiţii companii că pot depune cererile de plată sau de deschidere a dosarelor de daună atât fizic, la sediul instituţiei, cât şi electronic. Creditorii Carpatica vor primii banii abia upă ce falimentul va fi confirmat definitiv de instanţe şi doar în limita a 450.000 lei. Până la 31 ianuarie, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a primit de la creditorii de asigurare ai Carpatica Asig aproape 13.000 de cereri de plată, inclusiv cereri de plată pentru dosarele de daună nou deschise de către Fond. E asemenea, Fondul a primit, până la aceeaşi dată, peste 10.500 de cereri pentru deschiderea de dosare de daună.

Potențialii creditori de asigurări ai Carpatica Asig  S.A.pot depune, atât electronic cât și fizic, la sediul FGA, cereri de plată (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de daună (Anexa 3). Formularele sunt disponibile și online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

Carpatica Asig, cu probleme din iulie anul trecut

Autoritatea de Supraveghere Financiară a declanşat procedura de faliment a Carpatica Asig Sibiu la 27 iulie 2016, când a retras autorizaţia de funcţionare a asiguratorului. Decizia a avut la bază deficitul de capital al companiei, calculat la aproximativ 900 milioane de lei.  

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net