Criminala de la metrou nu poate scăpa basma curată nici dacă e bolnavă psihic

Ultima actualizare:

    Dacă în urma evaluării, Magdalena Şerban va fi găsită cu probleme psihice, va fi obligată la izolare şi tartament  foto: captură video
Dacă în urma evaluării, Magdalena Şerban va fi găsită cu probleme psihice, va fi obligată la izolare şi tartament foto: captură video

Nimic nu o mai poate salva de ani grei de închisoare pe Magdalena Şerban (36 de ani), cea care a ucis-o, marţi seara, pe Alina Ciucu (25 de ani), tânăra de la metrou, împângând-o pe şine. Avocaţii contactaţi de Click! au explicat că femeia riscă cel puţin 20 de ani după gratii, iar dacă expertiza psihiatrică atestă că ar avea astfel de probleme, ea îşi va ispăşi pedeapsa, internată într-o unitate de specialitate şi obligată să se trateze pentru a nu pune viaţa nimănui de acum înainte în pericol.

Magdalena Şerban a fost audiată, miercuri, la o zi distanţă după crima oribilă comisă, dar a fost incoerentă şi i-a făcut pe oamenii legii să creadă că ar avea probleme psihice. Joi, femeia a fost dusă în arestul poliţiei, ea primind propunere de arestare pentru 30 de zile. Dar acesta este doar începutul pentru ea. Magdalena Şerban va ajunge în faţa instanţei, iar judecătorii nu au cum să fie blânzi cu ea, având în vedere acuzaţiile grave care i se aduc. Femeia este acuzată de tentativă de omor după ce a vrut să ucidă în aceeaşi manieră la staţia Costin Georgian, şi de omor calificat. Pentru cele două infracţiuni, ea riscă cel puţin 20 de ani de închisoare, lucru confirmat de avocaţii contactaţi de Click!


    Ionela Vasile a explicat că suspecta nu are nicio şansă să scape de pedeapsă Foto: arhivă personală
Ionela Vasile a explicat că suspecta nu are nicio şansă să scape de pedeapsă Foto: arhivă personală

"În momentul de faţă nu se poate discuta dacă suspecta suferă de probleme psihice, pentru acest lucru fiind nevoie de o expertiză psihiatrică. În situaţia în care va fi găsită sănătoasă, ea îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciar, unde o aşteaptă ani grei. Pentru tentativă de omor calificat, pedeapsa este între şapte ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate, iar pentru omor calificat între 15 şi 25 de ani. În cazul ei, se aplică pedeapsa cea mai grea, la care se se mai adaugă un spor pentru cea de-a doua. Vorbim de cel puţin 20 de ani după gratii. Şi dacă va fi găsită bolnavă, ea va primi detenţie. Dacă eşti bolnav psihic, asta nu înseamnă că nu răspunzi penal, doar că ea va fi internată într-o unitate de specialitate şi obligată să urmeze un tratament pentru a nu pune viaţa cuiva în pericol şi de acum înainte. În cazul în care în urma unei noi expertize psihiatrice, starea ei se va ameliora, atunci îşi va ispăşi restul pedepsei în închisoare", ne-a spus avocat consultant Ionela Vasile.   

Filmul crimei de la metrou    

Joi seară a fost șoc și groază la metroul bucureștean. În stația de metrou Dristor 1, Magdalena Șerban, o femeie ce ar avea probleme psihice, a împins o tânără, de 25 de ani, în fața metroului care sosea în stație. Victima și-a pierdut suflarea în urma impactului cu trenul. Am pus cap la cap șirul evenimentelor unei seri de coșmar şi totul arată ca un scenariu de film horror. În jurul orei 20:00, la stația Costin Georgian,  Magdalena Șerban a încercat să comită prima crimă. Victima s-a luptat cu agresoarea ei şi a scăpat teafără. A mers şia depus imediat o plângere la poliţie, dar în tot acest timp Magdalena Șerban s-a urcat bine-mersi în metrou și a coborât în stația Dristor 1, acolo unde și-a ales o nouă victimă. Alina Ciucu vorbea la telefon, pe peron. Profitând de neatenţia ei,  în jurul orei 20:30, Magdalena Șerban a împins-o pe Alina Ciucu pe linia de tren. Impactul a fost nimicitor. Criminala a reușit să scape, în timp ce călătorii se îmbulzeau să fotografieze locul impactului. „A pus mâinile pe bordura aia. A vrut să se ridice. A țipat, a urlat, dar nimeni nu a ajutat-o. Metroul a venit repede. Dacă încerca să se sinucidă, nu striga după ajutor", a mărturisit o călătoare buimacă după ce s-a derulat în faţa ochilor ei.

Criminala a fost prinsă în zona Unirii şi nu a fost în stare să articuleze vreun cuvânt. Nici la audieri nu a spus ceva clar. S-a recunosct în imaginile surpinse de camere, dar nu a spus că ar fi comis crima. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net