Condamnare grea! Câţi ani de puşcărie a primit Nicuşor Constantinescu

Ultima actualizare:

    Nicuşor Constantinescu se plânge că e grav bolnav
Nicuşor Constantinescu se plânge că e grav bolnav

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la şase ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu după ce a refuzat aprobarea construirii unui parc eolian. Decizia nu este definitivă.

Instanţa a mai decis ca fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa să plătească părţii civile Marian Turbatu 3.000 de euro daune morale şi 14.000 de euro către două firme ale acestuia.

La ultimul termen al procesului, pe 17 iunie, judecătorii l-au amendat de trei ori pe Nicuşor Constantinescu şi l-au evacuat din boxa acuzaţilor, când acesta i-a întrerupt de mai multe ori pe magistraţi.

Nicuşor Constantinescu a cerut atunci amânarea procesului până când va fi motivată decizia Curţii Constituţionale privind infracţiunea de abuz în serviciu. Supărat că judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir i-a respins solicitarea şi că l-a întrebat dacă doreşte să dea declaraţie în dosar, Constantinescu a recuzat magistratul.

Şedinţa s-a suspendat câteva ore, dosarul fiind trimis la un alt complet, pentru a fi analizată cererea de recuzare. Cauza s-a reluat, pentru Nicuşor Constantinescu fiind adusă o bancă în faţa sălii de judecată, după ce a început să se sprijine în cârjele cu care a venit.

Amendat cu 10.000 de lei de instanţă

Cererea de recuzare a judecătoarei a fost respinsă, situaţie care l-a enervat din nou pe Nicuşor Constantinescu, acesta a început să vocifereze şi a fost amendat, cu 3.000 de lei. Supărat de amenda primită, Constantinescu a început să urle în sala de judecată, susţinând că aşa are tonul vocii încă din copilărie. El i-a reproşat judecătoarei că nu a vrut să îi amâne dosarul pentru a studia motivarea Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu şi a acuzat-o că l-a arestat, că nu a ţinut cont de problemele lui de sănătate şi că i-a pus viaţa în pericol.

După ce a anunţat că nu dă declaraţii la acest termen, judecătoarea i-a citit declaraţia dată în timpul urmăririi penale. În timp ce judecătoarea dădea citire declaraţiei, Constantinescu a întrerupt-o de două ori, context în care magistratul a dispus evacuarea acestuia din boxa acuzaţilor şi amendarea lui cu 5.000 de lei, scrie news.ro.

Anterior, acesta primise o altă amendă, de 2.000 de lei, tot pentru că, din boxa acuzaţilor, a ridicat tonul la adresa magistraţilor din complet.

De altfel, Nicuşor Constantinescu a intrat nervos în sala de judecată, înjurând şi spunându-le jurnaliştilor că judecătorii îl plimbă "ca pe un porc".

Valoarea totală a amenzilor încasate în instanţă de Constantinescu, la ultimul termen de judecată, a fost de 10.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net