Concurență mare la Medicină! 4,5 concurenţi pe loc

Ultima actualizare:

    Candidații vor da examen miercuri
Candidații vor da examen miercuri

Peste 3.800 de absolvenţi, printre care şi 24 de olimpici, s-au înscris pentru a susţine examenul de admitere la cele patru facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti. Cea mai mare concurenţă - 4,5 candidaţi pe loc - este la Facultatea de Medicină.

Tinerii nu mai vor să se facă avocați sau ziariști. Visul lor este să devină medici. Concurența la Medicină este acerbă anul acesta. UMF "Carol Davila" din Bucureşti a scos anul acesta la concurs, în cadrul celor patru facultăţi, 930 de locuri finanţate de la buget, dar şi 520 de locuri disponibile la taxă. La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi 3.802 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul universităţii. Astfel, la Facultatea de Medicinǎ, unde sunt 510 locuri la buget şi 250 locuri cu taxă, s-au ȋnscris 2.334 de candidaţi, printre care şi 24 de olimpici. La Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ s-au înscris 515 candidaţi, pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget şi 125 cu taxă. De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget şi 100 cu taxă, şi-au depus dosarele 435 de tineri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au optat 518 candidaţi, care vor concura pentru 95 de locuri la buget şi 45 cu taxă, informează Mediafax. Examenul de admitere pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va avea loc miercuri, ȋncepând cu ora 09.00. Accesul candidaţilor în săli se va face de la ora 08.00, pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil precum şi a legitimaţiei de concurs tip, eliberată la înscriere de către secretariatele facultăţilor. La ora 8.30 va începe distribuirea chestionarele pentru răspunsuri.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net