Cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârzava, în judeţul Timiş

Ultima actualizare:

    Avertizarea e valabilă până marți dimineață
Avertizarea e valabilă până marți dimineață

Hidrologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu pentru râul Bârzava, în judeţul Timiş, unde până marţi dimineaţă se pot produce inundaţii locale, din cauza viiturilor.

Potrivit avertizării transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, râul Bârzava, pe sectorul aferent staţiei hidrometrice Partoş, în sectorul îndiguit din judeţul Timiş, este sub avertizare cod portocaliu de luni, ora 12.00, până marţi, la ora 06.00.

De asemenea, acelaşi sector al râului Bârzava va fi, marţi, între orele 06.00 şi 16.00, sub avertizare cod galben de inundaţii.

Şi râurile Bega Veche, Timiş (sectorul aval de staţia hidrometrică Şag), cursul inferior al râului Moraviţa (judeţul Timiş) şi Jiu, în sectorul din aval de Răcari-Podari (judeţul Dolj) sunt sub avertizare cod galben de inundaţii, de luni, ora 12.00, până marţi, la ora 16.00

Pe râurile din judeţele avertizate se menţin nivelurile peste cotele de apărare, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior, a precizat sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net