Cod galben de ploi, vânt puternic, lapoviță și ninsoare

Ultima actualizare:

    Avertizarea este valabilă până vineri
Avertizarea este valabilă până vineri

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute, valabilă în aproape toată ţara. Avertizarea este valabilă de miercuri seară până vineri, la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, fiind anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit avertizării, de miercuri, ora 21.00, până joi, la ora 23.00, în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 40-60 de litri pe metru pătrat, transmite Mediafax. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar, mai ales, în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

Începând de joi noapte, ploile se vor extinse şi vor cuprinde, până vineri, la ora 23.00, aproape toată ţara, iar în toate regiunile vor fi temperaturi scăzute.

În toate zonele de munte şi de deal, se vor cumula cantităţi de peste 20-25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, peste 40-50 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 de kilometri pe oră.

În a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător, va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Judeţele care, de joi noapte, vor fi sub avertizare Cod galben sunt: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Covasna, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Mureş.

Vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie, a precizat ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net