Cine moşteneşte averea Paulei Iacob

Ultima actualizare:

    Paula Iacob (1932-2015)  avea în casă piese de  mobilier foarte valoroase
Paula Iacob (1932-2015) avea în casă piese de mobilier foarte valoroase

A profesat ca avocat 61 de ani, timp în care şi-a construit o carieră de succes, dar şi o avere consistentă. Joi, 8 octombrie, Paula Iacob (83 de ani) a fost condusă pe ultimul drum de fiica şi de soţul ei, singurii moştenitori ai celebrei avocate.

Joi a fost o zi dureroasă pentru familia Paulei Iacob. Fiica sa, soţul, prietenii, oameni care au fost apăraţi în procese de celebra avocată, dar şi persoane care o ştiau de la televizor şi-au luat rămas-bun de la ea. S-a stins, marţi noapte, la 83 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Soţul său, Niculae Iacob, fost procuror, i-a stat mereu la căpătâi. El a fost adus la capela cimitirului Bellu într-un scaun cu rotile, de către fiica sa, Ruxandra, de profesie medic psihiatru.

Cei doi sunt singurii moştenitori ai avocatei, care l-a apărat în instanţă pe Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al dictatorului. Paula Iacob le-a lăsat o avere consistentă, strânsă în 61 de ani, atât cât a profesat ca avocat. Este vorba despre o vilă frumoasă, aflată într-o zonă bună a Capitalei, respectiv cartierul Băneasa.

Ruxandra şi Niculae  Iacob, îndureraţi, la  căpătâiul avocatei
Ruxandra şi Niculae Iacob, îndureraţi, la căpătâiul avocatei

Casa este mobilată cu piese vechi, din lemn masiv. Chiar avocata povestea într-un interviu mai vechi că mobila din casă a primit-o ca zestre şi este adusă de la Viena, Austria, în anul 1900. Paula Iacob iubea arta, aşa că avea o mulţime de tablouri, inclusiv în biroul său de acasă. De asemenea, fiica Paulei Iacob va moşteni şi bijuteriile de familie, pe care avocata le ţinea într-o casetă de valori la o bancă din Bucureşti. Cea mai mare avere, însă, a celebrei avocate, aşa cum spunea chiar ea, odinioară, sunt amintirile. Amintiri care rămân, acum, după moartea sa, în memoria fiicei şi soţului său, alături de care a trăit o iubire de 57 de ani.

 Vila avocatei se află  în cartierul Băneasa
Vila avocatei se află în cartierul Băneasa

„Am avut parte de un om înţelegător şi extrem de calm. Eu eram avocat, el procuror. Am şi divorţat, la un moment dat, din cauza gurilor rele. Existau bârfe că aveam clienţi mulţi datorită faptului că bărbatul meu este procuror. Aşa că am divorţat imediat. Însă, numai în acte, pentru că acasă viaţa noastră a rămas intactă. Eu chiar am fost norocoasă!”, povestea avocata, la „Happy Hour”, în urmă cu doi ani.

Într-un alt interviu, Paula Iacob a mărturisit care a fost cel mai mare regret al vieţii ei: „N-am să-mi iert niciodată că n-am adoptat un copil, pentru că nu poate fi o faptă mai frumoasă decât să dai un cămin unui biet suflet”.

Peste o sută de oameni au  condus-o pe ultimul drum
Peste o sută de oameni au condus-o pe ultimul drum

A fost înmormântată  la cimitirul Bellu
A fost înmormântată la cimitirul Bellu

Soprana Felicia Filip şi Valentin  Ceauşescu au fost la înmormântare
Soprana Felicia Filip şi Valentin Ceauşescu au fost la înmormântare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net