Chirurg din Iaşi, şpăgi de mii de euro

Ultima actualizare:

    Eugen Bitere
Eugen Bitere

Bani în schimbul operaţiilor! Un chirurg din Iaşi, acuzat de infracţiuni de luare de mită, ar fi pretins până la 1.500 de euro pentru o intervenţie. Eugen Bitere, de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Iaşi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Prefera euro, dar se mulţumea şi cu lei! Eugen Bitere, medicul de chirurgie cardiovasculară, ar fi obişnuit să ceară bani atât de la pacienţi, cât şi de la rudele acestora. Potrivit unor surse juridice, procurorii au obţinut arestarea chirurgului după ce au prezentat în instanţă şase fapte de luare de mită, scrie adevarul.ro. 

„Bitere Eugen-Valentin solicita şi primea de la pacienţi sau rudele acestora sume importante de bani”, se arată în referatul de arestare. Iar sumele nu sunt deloc mici. O primă faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. 7.000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală. Procurorii spun că pacientul nu a reuşit să obţină această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului  „doar“ 4.000 de lei.

simeon stalpnicul png

O a doua faptă este plasată în perioada 2 - 16 februarie 2017, când doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o operaţie. În aprilie, medicul le-ar fi solicitat pacientului P.V. şi fratelui acestuia 1.500 de euro. „Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă, a acceptat şi a primit în mai 2017 suma de 4.500 lei de la P. G., după ce a efectuat actul medical”, menţionează anchetatorii.

Pe 6 iunie, chirurgul ar fi cerut tot 1.500 de euro de la o pacientă şi de la fiica acesteia. La doar câteva zile, pentru o simplă consultaţie, doctorul a primit 100 de euro de la fiica unei paciente. Pe 15 iunie, Bitere ar fi solicitat 1.500 de euro de la un pacient, primind 1.300 de euro. 

image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net