Cele mai bune telefoane mobile pentru persoanele în vârstă

Ultima actualizare:

    Pe piaţă există modele cu butoane  mari, meniu simplu, litere şi cifre vizibile, destinate vârstnicilorFoto: 123RF
Pe piaţă există modele cu butoane mari, meniu simplu, litere şi cifre vizibile, destinate vârstnicilorFoto: 123RF

Sunt uşor de manevrat, au butoane mari, litere şi cifre extrem de vizibile, au un meniu simplu şi sunt extrem de folositoare persoanelor în vârstă. Vorbim despre o categorie aparte de telefoane mobile, pe care le poţi găsi, în prezent, pe piaţă.

Dacă vrei să cumperi un astfel de aparat, specialiştii site-ului giz.ro îţi recomandă câteva modele ieftine din care să alegi!

MyPhone 1045

Unul dintre producătorii de telefoane mobile pentru persoanele în vârstă este compania poloneză MyPhone. Printre modelele sale se numără şi modelul MyPhone 1045, care beneficiază de taste generoase, două taste pentru a răspunde şi a respinge apeluri şi o tastă unidirecţională pentru meniu. În plus, telefonul este prevăzut şi cu un buton SOS pentru urgenţe prin care telefonul sună automat la cinci numere predefinite până când cineva răspunde. Printre opţiunile suplimentare se numără lanterna, alarma şi calendarul, iar telefonul beneficiază de jack audio, o pereche de căşti şi un suport pentru situaţiile în care telefonul este folosit mai mult acasă. 

Preţ: 139 lei

Magazin: evomag.ro

Maxcom MM431bb

O soluţie alternativă este Maxcom MM431bb, un telefon mobil dezvoltat de operatorul mexican de telecomunicaţii Maxcom. Acesta beneficiază, de asemenea, de taste de dimensiuni mari cu iluminare, sonerie puternică şi meniu intuitiv şi uşor de folosit. Telefonul este prevăzut şi cu un buton de panică prin activarea căruia este apelat un număr predefinit, dar şi lanternă şi ceas deşteptător. Meniul este în limba română. 

Preţ: 138,99 lei

Magazin: itgalaxy.ro

MyPhone 1065

Pentru persoanele în vârstă care preferă un telefon cât mai compact, MyPhone 1065 este una dintre cele mai bune soluţii. Acesta păstrează dimensiunile generoase ale tastelor şi afişajul mare al cifrelor pe acestea. Textul afişat pe ecran este destul de mic şi ar putea pune probleme persoanelor care au vederea foarte slabă. Pe lângă funcţiile de voce şi SMS există şi posibilitatea de a asculta muzică la radio FM. 

Preţ: 139 lei

Magazin: evomag.ro

Alcatel OT - 2001

Orange este singurul operator de telefonie din România care mai are în ofertă un abonament pentru bătrâni. Acesta vine împreună cu telefonul Alcatel OT – 2001, care beneficiază de taste de dimensiuni mari, taste şi mai mari pentru primirea şi respingerea apelurilor, dar şi o tastă pentru navigarea în meniu. Telefonul are ecran color, funcţie de mesagerie şi radio FM. În plus, este dotat cu cameră foto de 2 MP. Acumulatorul asigură o autonomie de până la 500 de ore în stand-by şi până la 7 ore de convorbiri.

Preţ standard: 35 lei

Preţ cu abonament nou: 0 lei

Magazin: Orange

MyPhone One 

MyPhone One este unul dintre telefoanele pentru seniori cu cele mai multe butoane. Cifrele sunt afişate cu un font foarte mare pentru a fi cât mai vizibile, iar deasupra acestora există tasta pentru a răspunde la apeluri, o tastă pentru navigarea prin meniu şi una pentru a respinge apeluri. Telefonul beneficiază de lanternă, agendă, mesagerie, calendar, organizator, are cameră foto şi bluetooth.

Preţ: 138,38 lei

Magazin: fanplace.ro

Ce smartphone poţi lua copilului tău?

Operatorii de telefonie mobilă au în ofertă pachete speciale pentru copii. Iată ce poţi alege pentru cel mic!

Orange Zali – 25 €

Orange propune un pachet care include Orange Zali, un telefon cu ecran TFT de 3.5” şi rezoluţie 240×320 pixeli. Telefonul este dotat cu chipsetul Qualcomm MSM7225A ce include un procesor de 1 GHz, 512 MB RAM şi 4 GB pentru memoria internă, dintre care 2 GB accesibili pentru utilizator. Conectarea la Internet este asigurată de Wi-Fi, 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, bluetooth şi GPS.Telefonul costă 25 EUR (circa 110 lei) împreună cu un abonament Fluture 8 în valoare de 8 €/lună care include 500 de minute în reţea, 50 de minute naţionale, 30 MB internet şi SMS-uri nelimitate în reţea. În plus, Orange a creat şi opţiunea pentru copii Kids Fun. Aceasta costă 2 €/lună şi include jocuri gratuite şi acces gratuit de pe telefon la posturile TV Cartoon Network şi Boomerang TV.

Vodafone Smart Mini – 1 €

Vodafone are, de asemenea, o ofertă concepută pentru copii, al cărei principal avantaj este telefonul Vodafone Smart Mini obţinut aproape gratis. Ecranul are o diagonală de 3.5” şi rezoluţie 320×480 pixeli, iar platforma hardware este asigurată de un procesor ARM Cortex A9 cu frecvenţa de 1 GHz, 512 MB RAM şi 2.4 GB pentru stocarea datelor. Smartphone-ul rulează sistemul de operare Android 4.1 JellyBean şi se conectează la internet prin Wi-Fi sau 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps. Telefonul este disponibil împreună cu abonamentul pentru copii Smart Kids de 11 €/lună, care include 1500 de minute în reţea, 150 de minute naţionale şi SMS-uri nelimitate în orice reţea, plus 150 MB internet mobil. Vodafone nu oferă şi alte facilitaţi speciale pentru copii, însă promovează aplicaţiile Zonga pentru muzică şi SeeNow pentru filme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net