Cel mai mare miting aviatic e sâmbătă: «MiG-ul e ca soţia pe care nu vrei s-o laşi niciodată»

Ultima actualizare:
Comandorul Călin Hulea (39 de ani) a zburat vreme  de 15 ani pe MiG 21 Lancer
Comandorul Călin Hulea (39 de ani) a zburat vreme de 15 ani pe MiG 21 Lancer

Cei mai experimentaţi piloţi de avioane şi elicoptere din România vor face spectacol pe cer mâine, pe Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Capitală. „Dresorii” aparatelor supersonice de la noi au făcut o declaraţie de dragoste avionului de vânătoare care a intrat în istorie, MiG 21 Lancer.

Aşii aviaţiei militare şi civile din România îşi dau întâlnire mâine la cel mai impunător spectacol de profil găzduit de ţara noastră. La ediţia din acest an a show-ului aviatic de la Bucureşti vor face demonstraţii de zbor şi acrobaţii pe cer piloţi experimentaţi din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania şi România. Printre ei se va afla şi căpitan-comandorul Călin Hulea, pilot de vânătoare al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Militarul a urcat la manşa unui MiG 21 Lancer în 2001, când a făcut trecerea de la aeronavele de antrenament cu reacţie la cele supersonice.


    Comandorul Călin Hulea (39 de ani) a zburat vreme  de 15 ani pe MiG 21 LancerFoto: Dorin Constanda
Comandorul Călin Hulea (39 de ani) a zburat vreme de 15 ani pe MiG 21 LancerFoto: Dorin Constanda

„Pentru mine, MiG e avionul care m-a format. E ca nevasta pe care nu vrei s-o laşi niciodată. Modernizările prin care au trecut aceste aeronave le-au permis să obţină avantaje tactic-operative similare altor aparate de zbor de vânătoare. MiG face faţă provocărilor actuale, însă nu putem omite faptul că schimbarea bate la uşă”, ne-a spus pilotul, la sesiunea de antrenamente de ieri. Schimbarea de care vorbeşte este iminenta intrare în dotarea Forţelor Aeriene a celor 12 aeronave multirol F-16, cumpărate de statul român de la Armata portugheză. Zeci de piloţi şi tehnicieni sunt instruiţi de militarii portughezi în baza de la Monte Real. Aparatele vor veni în ţară anul viitor. Până atunci, piloţii români vor brăzda cerul tot cu MiG-uri. Sâmbătă, la Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Băneasa, vor face spectacol elicoptere IAR 330 Puma, aeronave Spartan, avioane de agrement Yak 52, „bestii” EF-18M Hornet şi teroarea cerului - SU-27 Flanker.

Ce poţi vedea la BIAS 2016


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Accesul la show-ul aviatic este gratuit. Evoluţiile aparatelor de zbor încep la ora 9.00, deci fii pe fază! În zonă vor fi amplasate locuri în care se vor putea servi mâncăruri şi băuturi, la preţuri accesibile, spun organizatorii. Iată ce să nu ratezi: Ora 9.00: Evoluţie aparate de zbor ale Aeroclubului României; Ora 10.00: Paradă cu avionul Vuia I; Evoluţii IAR330 Puma, MiG 21, C-27, IAR 99; Evoluţie Iacării Acrobaţi; Ora 11.00: Evoluţie Boeing 737 şi Extra 300; Ora 12.00: Evoluţie planoare; Evoluţie SAAB 39 Gripen; Ora 14.00: Evoluţie solo SU 31 – Jurgis Kairys; Ora 16.30: Vânătoare de baloane ZLIN; Ora 18.00: Evoluţie SU-27 Flanker; Ora 19.30: Evoluţie EF-18M Hornet; Ora 21.00: Concert Mircea Baniciu, Teo Boar&Nicu Alifantis.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net