Ce s-a descoperit în gura bebelușului care a murit la propriul botez

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cazul șocant al bebelușului care a murit în timpul botezului după ce a fost scufundat în cristelniță a răscolit întreaga țară. Necropsia bebeluşului mort în condiţii suspecte, după propriul botez, nu a adus, însă, lămuriri cu privire la cauza decesului acestuia.

Un bebeluş în vârstă de o lună, din localitatea ieşeană Curături, şi-a pierdut viaţa subit sâmbătă, 16 septembrie, după botez. Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, martorii care au sunat la 112 au anunţat că băieţelul prezintă dificultăţi de respiraţie. 

Primarul comunei unde a avut loc botezul, Cătălin Lupu, susţine că a discutat cu preotul chiar sâmbătă seara, acesta explicându-i că, din momentul în care a ajuns la biserică, bebeluşul a plâns neîncetat, conform ziaruldeiasi.ro

„Am vorbit cu el după ce s-a întâmplat, şi mi-a povestit cum a decurs totul, mi-a spus că a plâns de când a ajuns la biserică, lucru care poate fi confirmat de înregistrarea video a familiei. Am înţeles că sunt prieteni de familie, părinţii copilului nu sunt din Curături, au ales să îl boteze unde este preotul paroh. Biserica este una frumoasă, nouă. Şi duminică au mai fost două botezuri, care s-au desfăşurat fără nicio problemă“, a spus Cătălin Lupu, conform ziaruldeiasi.ro

De asemenea, părinţii copilului ar fi ales să îl boteze la Curături, deşi locuiesc în Lunca Cetăţuii, fiind prieteni de familie cu preotul din Curături. 

Soţia clopotarului din sat, Maria Anegroaiei, a spus că, atunci când a ajuns acasă, soţul său i-a povestit tot ce s-a întâmplat, fiind vizibil afectat de cele întâmplate. Copilul a plâns pe parcursul botezului şi după momentul respectiv, s-a finalizat întreaga slujbă, iar când preotul era în altar şi se schimba, abia atunci a auzit agitaţia din biserică şi a ieşit să vadă ce s-a întâmplat. Văzând că băiatul nu mai respiră, preotul le-a spus superiorilor săi că a demarat manevre de resuscitare alături de tată. 

„Mi-a zis că a fost totul normal, copilul a plâns, i-a mai dat puţin biberon ca să-l împace, apoi a avut loc botezul, îmbrăcarea copilului şi, la împărtăşanie, au văzut că nu mai respiră. Întâi au crezut că doarme, apoi naşul a observat că era vânăt pe la tâmple, probabil de la plâns, că a plâns foarte mult. Păcat că s-a întâmplat aşa, părintele iubeşte tare mult copiii“, a povestit Maria Anegroaiei. 

„L-am întrebat dacă crede că ar fi fost posibil să fi înghiţit apă, şi a spus că exclude total această posibilitate. După momentul acelei întreite scufundări, copilul a reacţionat în mod firesc, a plâns, a ţipat, nu a avut momente de linişte, spasme, ca să necesite o intervenţie suplimentară. De altfel, de la momentul scufundării până la terminarea slujbei mai sunt încă 15 - 20 de minute, iar în toată această perioadă preotul a spus că pruncul s-a comportat ca toţii copiii - a plâns, a avut suzeta, s-a jucat, a adormit, s-a trezit din nou. Nu s-a întâmplat nimic după momentul botezului (...) Da, l-a şi împărtăşit şi abia apoi a remarcat că era inert, tatăl şi preotul au făcut primele manevre de resuscitare. Înţeleg că s-ar fi găsit în gura copilului lapte. Nu sunt medic, nu fac legături, nu mă pronunţ vizavi de cauza decesului, care este o dramă pe care o trăieşte familia, aşteptăm rezultatele necropsiei“, a declarat Marian Timofte, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, conform ziaruldeiasi.ro.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net