Ce a păţit Înalt Prea Sfinţitul Teodosie la poliţie. Un preot i-a făcut asta!

Ultima actualizare:

    ÎPS Teodosie a fost agresat la intrarea în Inspectoratul de Poliţie Judeţean ConstanţaFoto: ziuaconstanta.ro
ÎPS Teodosie a fost agresat la intrarea în Inspectoratul de Poliţie Judeţean ConstanţaFoto: ziuaconstanta.ro

S-a întâmplat în prezenţa jurnaliştilor şi în faţa camerelor de filmat! Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost apostrofat şi bruscat chiar în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. Ierarhul s-a prezentat la Poliţie joi dimineaţă, conform programului impus de măsura controlului judiciar.

La intrarea în curtea IPJ, din grupul ziariştilor s-a desprins preotul Gabriel Mascaş, care i-a ieşit în cale arhiepiscopului. ÎPS Teodosie era însoţit de preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Acesta s-a aşezat în faţa arhiepiscopului, reuşind să-l împiedice pe Mascaş să ajungă la Teodosie. A urmat o îmbrânceală cu Tănăsescu, iar preotul Mascaş i-a reproşat furios lui Teodosie că este plătit de la bugetul de stat, deci trebuie să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

La ieşirea din IPJ, cohorta de ziarişti l-a urmărit pe arhiepiscop până la maşină. Preotul i-a strigat lui Teodosie că este „securist“ şi „comunist“, cerându-i demisia. Arhiepiscopul Teodosie s-a urcat în maşina preotului Tănăsescu şi a reuşit, în cele din urmă, să plece.

„Crezându-se arhanghelul dreptăţii, Alexandru Gabriel Mascaş ne-a bruscat şi a început să adreseze cuvinte nepotrivite şi acuze neîntemeiate la adresa arhiepiscopului“, a declarat preotul Eugen Tănăsescu. Printr-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Tomisului menţionează: „Readucem aminte că domnul Alexandru Gabriel Mascaş, care astăzi (n.r. – joi) s-a comportat violent în curtea IPJ Constanţa, la adresa IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este preot caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Tomsiului”.

Citeşte articolul complet şi vezi video pe adevarul.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net