Cântă în biserică la 86 de ani. “Am îngropat patru episcopi, şase preoţi şi 1.800 de enoriaşi”

Ultima actualizare:

    "Toate le cânt fără să mă uit în carte", se laudă nea TraianFoto: "Adevărul"
"Toate le cânt fără să mă uit în carte", se laudă nea TraianFoto: "Adevărul"

E gospodar şi n-a fost niciodată bolnav. În comuna arădeană Macea, toată lumea îl ştie pe Traian Tolan, în vârstă de 86 de ani, care cântă de o viaţă la biserică. Nici când a ieşit la pensie nu a renunţat la strană.

Cantorul bisericii din Macea are o memorie de elefant şi îşi aduce aminte exact la câte înmormântări a asistat de-a lungul anilor în care a cântat la biserică. „Am îngropat patru episcopi, şase preoţi şi 1.800 de enoriaşi în anii de dinaintea pensionării”, povesteşte el.

Toţi înaintaşii lui au fost cântăreţi în biserică, iar fiul îl urmează. Nea Traian nu are nevoie de cărţi, deoarece, spune el, ştie versurile pe dinafară. Nu există eveniment la care să participe şi să nu cânte măcar câteva strofe. „Eu ştiu totul din cap, şi la slujba stâlpilor la mort, şi la cele din biserică. Toate le cânt fără să mă uit în carte. Mulţi mă felicită pe unde merg. Aveam doar 11 ani când am interpretat o cântare bisericească. Era una scurtă, dar de atunci a început totul”, rememorează arădeanul.Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net