Când râzi gândește-te la acest moș. El a inventat „fața zâmbitoare”

Ultima actualizare:

    Fața zâmbitoare a lui Harvey Ball e folosită azi de zeci de milioane de utilizatori de Facebook, WatsUp sau Yahoo Messenger (foto: worldsmileday.com)
Fața zâmbitoare a lui Harvey Ball e folosită azi de zeci de milioane de utilizatori de Facebook, WatsUp sau Yahoo Messenger (foto: worldsmileday.com)

Butonul „Smiley”, pe care azi în folosim atât de des în comunicarea online, este creația artistului american Harvey Ball. Nașterea „feței zâmbitoare” are o poveste incredibilă și rămâne în istoria recentă drept un eveniment care a reușit să stingă un conflict de muncă ce se anunța unul răsunător.

Totul a început în 1963, când compania de Asigurări de Viață Worchester, Massachusetts, a preluat în portofoliul său compania de garantare mutuală din Ohio. Achiziția a dus la scăderea moralului angajaților, care amenințau cu o revoltă. Atunci, Harvey Ball, în calitate de artist liber profesionist, a fost angajat să găsească o soluție pentru a contribui la  creșterea moralului salariaților și la stingerea conflictului de muncă ce se anunța. Astfel, Ball a creat „fața zâmbitoare” de azi, însă atunci ea avea un ochi mai mare și unul mai mic. Logo-ul a fost imediat acceptat de consiliul director al companiei, care l-a plătit pe autor cu 45 de dolari. Smiley a devenit repede emblema companiei și nelipsit de pe birourile sau din piepturile angajaților. Până în 1971, în SUA s-au vândut peste 50 de milioane de insigne cu această pictogramă, care a devenit o emblemă pe întreg globul.

Azi ai și mai multe motive să zâmbești, căci 2 octombrie este Ziua Internațională a Zâmbetului. În numeroase orașe din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud se organizează manifestări ce includ spectacole cu clovni, picturi pe față, prezentări de povești, teatru de păpuși, concursuri de baloane, manifestări care să stârnească zâmbete. Marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Smiley, din Worcester, ea a continuat să fie aniversată și în anii următori devenind cunoscută în întreaga lume. Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul acestuia în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului, scrie worldsmileday.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net